Együtt ivott a pultos és a tulajdonos, majdnem mindketten meghaltak

Megosztás

Gondatlanságáért felelhet annak a mezőkövesdi sörözőnek a tulajdonosa, aki pultosával együtt részegedett le még májusban, majd a sör csapolásához használt szén-dioxidos palack eldőlt. A gázömlés majdnem mindkettőjüket megölte.

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség mostanra emelt vádat a Mezőkövesden sörözőt üzemeltető nő ellen, aki idén májusban a pultosával együtt elég szépen a pohár fenekére nézett, ráadásul mindezt munkaidőben.

Bár a magyar virtussal ellentétben a jogszabály azt mondja, munkát végezni csak kipihent, alkoholmentes állapotban lehet, alighanem ez volt a legkisebb gond, ugyanis a szabálytalanul tárolt szén-dioxid palack eldőlt a nagy italozás közben, a reduktor sérülése következtében kiszivárgott gázt pedig mindketten belélegezték, majd eszméletüket vesztették.

A kis híján tragédiába forduló esemény két szereplőjének szerencséje az volt, hogy nem egyedül voltak, a teraszon tartózkodó vendég észrevette a balesetet és kihívta a tűzoltóságot. A két nő hamar kórházba került, alighanem ez mentette meg az életüket.

Az ügyészség szerint az üzemeltető nem tett eleget a gázpalack telepítésével és tárolásával kapcsolatos előírásoknak és nem biztosított elmozdulás elleni rögzítő szerkezetet. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat ellene, mivel büntetlen előéletű, pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

Mindig ügyeljünk a saját magunk és mások biztonságára, szakemberek segítségét kérjük olyan helyzetben, amikor szén-dioxidszivárgás vagy más veszélyes anyagokkal kapcsolatos problémák merülnek fel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: kegworks.com

Kapcsolódó cikkek