Remek: korrupcióval vádolnak egy ügyészt, aki a fideszes Simonka korrupciós ügyében is eljárt

Megosztás

A befolyásos ügyvéd már nem dolgozik akkori munkahelyén és beosztásában. De külön fűszerezi a történetet, hogy ő maga volt az egyik, aki Simonka György ügyében is eljárt. Ez a NER valósága 2022-ben.

Korrupciós bűncselekmények miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) egy befolyásos ügyvéd ellen, aki még ügyészként csúszópénzért cserébe adhatott át információkat különböző eljárások érintettjeinek – írja a Magyar Nemzet.

Azzal vádolják, hogy amikor a KNYF-nél dolgozott 2016 márciusa és 2020 márciusa között, egy ügyvédjelölttel közreműködve kapcsolatban állt két vállalkozóval, akiknek a kérésére és részére a hatósági informatikai rendszerekből jogellenesen lekérdezéseket hajtott végre, büntetőeljárásokkal kapcsolatos adatokat szerzett meg, és valótlanul arra hivatkozott, hogy hivatalos személyeket veszteget meg, és ügyészeknél érvényesíti befolyását.

Magyar Nemzet szerint ügyészként ő is eljárt Simonka György volt fideszes képviselő és társai ellen indult nyomozásban, ugyanakkor arra nem merült fel adat, hogy abban az ügyben is információkat szivárogtatott volna. Azt írták a lapnak, hogy az ügy számát használta fel a lekérdezésekhez, de „az általa vesztegetési pénzért lekérdezett személyek és cégek ezen ügyben nem merültek fel, bűnüggyel semmilyen személyi és tárgyi összefüggésben nem álltak, lekérdezésük a bűnügyben nem volt indokolt”. (via hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek