Olyan rohamos fejlődésnek indult Miskolc új ipari parkja, hogy mostanra teljesen betelt

Megosztás

Miskolc és ezen belül a Mechatronikai Ipari Park nagyon kapós lett az elmúlt időszakban, új csarnokok és új út is épül a területre.

Már nincs szabad terület a Mechatronikai Ipari Parkban. Az elmúlt néhány évben ugyanis olyan rohamos fejlődésnek indult, hogy mostanra teljesen betelt. Az ipari parkban megvalósuló beruházásokat csütörtökön Veres Pál is megtekintette. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Juhász-Nagy Judit, a Miskolc Holding Zrt. , gazdaságfejlesztési igazgatója emlékeztetett, a vagyonkezelő még a múlt hónapban jelentette be, hogy útfejlesztés indul a Mechatronikai Ipari Parkban. Az új útnak köszönhetően az itt működő vállalkozásokat jobban meg lehet majd közelíteni. 

– Az útfejlesztést az MVK is javasolta, hiszen nekik is céljuk, hogy majdani járataikkal minden céget gördülékenyen el tudjanak érni. Az összekötő út a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében uniós forrásból valósul meg, a beruházás értéke közel 70 millió forint és várhatóan jövő év első felére készül el vele a kivitelező – mondta el a gazdaságfejlesztési igazgató, aki kiemelte, a beruházásra a forrást Veres Pál, Miskolc polgármesterének közbenjárásával sikerült megszerezni.

Az infrastrukturális fejlesztés mellett több beruházás megvalósítása is zajlik. A város két éve vásárolta vissza azt a területet, ami ezelőtt évekig üresen állt. A visszavásárlást követően a terület hasznosításával megtelt az Ipari Park. Az egyik nagy beruházást – egy logisztikai csarnok építését – az InfoGroup hajtja végre. 

A Mechatronikai Ipari Park üres területeinek beépítésével mára elmondható, hogy az előkészített, miskolci tulajdonú ipari parki területek mind gazdára találtak. Veres Pál polgármester szerint ez egyfelől örömteli. Másrészt újabb feladatok elé állítja az önkormányzatot és a holdingot. 

– Nekünk most az a feladatunk, hogy hogyan tudunk újabb területeket bevonni a gazdasági fejlesztésbe, és infrastrukturális fejlesztés keretében ipari befektetéseknek alkalmas területeket kell tudnunk kialakítani – jelentette ki a városvezető.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek