Fintor nem haldoklik, önkénteseket keres

Fintor Zsolt

Megosztás

Akinek halálhírét keltik, a mondás szerint sokáig fog élni. És akiről azt terjesztik, hogy halálos beteg?

Fintor Zsoltot többen is ismerhetik, mint duguláselhárító szakembert, de jelöltként a miskolci polgármesteri címért is bejelentkezett. Programja egyelőre viszonylag esetleges, de üzenete egyértelmű:

„Miskolcon már több tízezer embert húztam ki a sz@rból, és látva az elmúlt hetek, hónapok, évek eseményeit, nagy szüksége van Miskolcnak arra, hogy valaki kihúzza a sz@rból.”

A Facebookon a napokban arról számolt be Fintor, hogy kampánya során többször is szembesült azzal a hírrel, hogy politikai ellenfelei azt terjesztik róla, hogy rákkal küzd, halálos beteg.

Mindezt cáfolja az önjelölt politikus, aki képekkel igyekszik bizonyítani az igazát, amin céget vezet, dugulást hárít el, horgászik, búvárkodik és polgárőrként tevékeny. A háromgyermekes családapa kijelentette, hogy ereje teljében van, és önkénteseket keres, akik segítenek neki összegyűjteni az 500 aláírást, ami a polgármesteri címért indulásnál a nyilvántartásba vételhez szükséges. Az ajánlóívek leadási határideje vészesen közeleg, pénteken 16 óráig kell megtegyék a jelöltek. Hogy mindez kiknek jön össze Miskolcon, az még kérdéses, április 28-ig két nevet vettek nyilvántartásba a nyolc indulóból.

Mindenesetre tisztulni fog a politikai körkép a hét végére a borsodi megyeszékhelyen.

A civilként induló Fintorról egyébként podcastunkban is beszéltünk, amikor az indulók esélyit latolgattuk Szabó-Tóth Kingával, a Miskolci Egyetem szociológusával, valamint Fekete Sándorral politológussal, mely itt meg is nézhető.

Podcast: Polgármesterjelölti esélyek Miskolcon (S01E01)

Hallgassa meg egy miskolci szociológus és egy politológus véleményét a miskolci önkormányzati választások várható eredményéről a Borsod24 Podcast első adásában! Vendégek: Szabó-Tóth Kinga szociológus és Fekete Sándor politológus Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Miskolc független hírportáljának bárhol és bármikor visszahallgatható műsora: https://podcasters.spotify.com/pod/show/borsod24/

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek