B24 Beszélgetések: Előnyös helyzetből indul a kormánypárti jelölt

Bethlen Tamás, a Borsod24 szerkesztője kérdezi Fazekas Csaba és Zárug Péter Farkas politológusokat. Forrás: Borsod24.

Megosztás

A Borsod24 Beszélgetések első idei alkalmán Fazekas Csaba és Zárug Péter Farkas, a Miskolci Egyetem két politológusa vitázott a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások kapcsán a borsodi megyeszékhely pillanatnyi politikai helyzetéről és jövőjéről.

Igazán érdekfeszítő helyzetértékelés tanúi voltak azok a szerencsések, akik a Miskolci Egyetem két elismert politológusának beszélgetésén vettek részt hétfő délután. Az esemény külön érdekességét az adta, hogy Fazekas Csaba közismerten baloldali és Zárug Péter Farkas jobboldali érzelmű szakember, utóbbi Kriza Ákos egykori polgármester tanácsadójaként is dolgozott a korábbi kampányokban.

Zárug Péter Farkas reagál munkatársa, Fazekas Csaba felvetéseire (Fotó: Borsod24)

Érdekesség, hogy a közönség soraiban feltűnt Alakszai Zoltán kormánymegbízott is, aki öt éve a választáson vereséget szenvedett Veres Páltól. A megyei közigazgatás vezetője kérdésünkre elmondta, hogy Zárug Péter Farkas meglátásaira volt elsősorban kíváncsi, ezért jött el a Borsod24 Beszélgetésekre.

Különleges élményt jelentett a politika iránt érdeklődő közönség nagyobbik része számára, hogy a közönség soraiban akadtak olyanok is, akik a kormánypárti jelöltön kívül egyetlen indulót sem ismertek – ez mindenképpen egyfajta kritika lehet az ellenzék jelenlegi teljesítményére.

Újabb tartalmas beszélgetés tanúja lehetett a szerencsés közönség (Fotó: Borsod24)

A két politológus megegyezett abban, hogy a választások után ismét összeülnek a helyzet értékelésére. A szakemberek disputájáról felvétel készült amit, később lehet a Youtube-csatornánkon megtekinteni, ahol a sorozat korábbi videói is megtalálhatóak.

A rendezvényt az Ökotárs Alapítvány és Mérték Médiaelemző Műhely támogatja. Az itt megjelenő vélemények azonban nem tükrözik a támogatók álláspontját.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek