Új választás kiírását és a parlament feloszlatását követelte Jakab Péter

Megosztás


Új parlamenti választás kiírását, és ennek előfeltételeként a parlament önfeloszlatását követelte Jakab Péter az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén. Az egykori jobbikos, kilépése óta független képviselő napirend utáni felszólalásában hosszan sorolta a jelenlegi válsághelyzet tüneteit: magas infláció, elszállt árak és rezsiköltségek, csak 18 fokra felfűthető iskolák.

„A magyar ember adózik a munka után, az élelmiszer után, a benzin után, a rezsi után, cserébe a magyar állam, a kormány nem képes rá, hogy felfűtse az iskolákat 20 fokra, vagy kifizessék a tanárokat?” – kérdezte, majd meg is válaszolta, hogy miért nem képes rá: „mert kell a pénz nemzeti konzultációra, kell a pénz Vodafone-ra, meg fel kell újítani Mészáros Lőrinc szállodáit, meg építeni kell a tízmilliárdos Orbán-rezidenciát Hatvanpusztán. (…)

Nem ezt ígérték, hanem azt, hogy marad a rezsicsökkentés, emelni fogják a béreket, a nyugdíjakat (…) megszorítás lett belőle” – vetette a Fidesz és a kormány szemére Jakab, hozzátéve: „a magyar ember szó szerint bele fog pusztulni, önök pedig még ilyenkor is úgy zabálják a közpénzt, mintha nem lenne holnap.”

A független képviselő azt tanácsolta a kormánypárti politikusoknak:

Most, hogy kiderült az igazság, legyenek bátrak, és álljanak a magyar emberek elé, kérdezzék meg őket, akarják-e még a Fideszt, Orbánt! A Nép Pártján Mozgalom új választás kiírását követeli, ahol a magyar emberek az igazság birtokában mondhatnak véleményt.”

Jakab odaszúrt az ellenzéki pártoknak is:

„Amikor egy rezsim ellen harcolunk, nincs jobb- és baloldal, nincs konzervatív meg liberális, csak két oldal van, vagy a Fidesz, vagy a nép pártján állsz, a parlament oszlassa fel magát, legyen új választás, én maradok a nép pártján” – zárta felszólalását az őt támogató mozgalom reklámozásával.

via HVG

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek