Pénzt kért sörre, majd miután nem kapott, ütni és rugdosni kezdte ismerősét a borsodi férfi

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen. Az elkövető 2021. október elején, este, Nyékládházán, egy ismerősétől pénzt kért sörre, aki azt mondta nincs pénze, ezért őt többször megütötte, a földön megrugdosta, és ezután a nadrágzsebéből vett el 1.500 forintot.

A vádirat szerint a vádlott 2021. október elején, az esti órákban, Nyékládházán kerékpározott, amikor meglátta az arra sétáló ismerősét. Odament hozzá és azt kérte tőle, hogy adjon pénzt sörre. A férfi azt válaszolta, hogy nincs nála pénz. A vádlott nem hitt neki, most már követelte, hogy adjon pénzt, majd háromszor ököllel arcon ütötte.

Az ütések olyan erejűek voltak, hogy a férfi a földre került, az elkövető a földön fekvő sértettbe még kétszer belerúgott. A bántalmazott és az így megfélemlített férfi felállt, a vádlott belenyúlt a nadrágja zsebébe, ahonnan egy 1.000 forintos és egy 500 forintos címletű bankjegyet elvett.

A sértett már menekült volna a helyszínről, de a vádlott még utána ment és a ruházatánál fogva ráncigálta, azonban a további cselekményét egy gépjárművel arra közlekedő férfi közbelépése akadályozta meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek