Ha valaki annyira az oroszok mellett érvel az ukrán konfliktusban, emlékezzen a kazah rendcsinálásra

Megosztás

Az ukrajnai háborút bő egy hónappal megelőzte egy másik “apróság”, valamiért szintén Oroszország és Putyin főszereplésével egy másik szovjet utódállamban, Kazahsztánban. Orbán Viktor reakciója szintén sokatmondó volt a konfliktusban. Maradtak még kérdéseink, vagy még mindig az ukránokat hibáztatjuk mindenért?

Az interneten Juszt László osztotta meg véleményét, amibe talán sokan bele sem gondoltak eddig, mert nagyon rövid a memóriánk. Nem volt pedig annyira régen a kazahsztáni véres leszámolás, a rezsim megvédésével. Valamiért ott is megjelent Putyin és az oroszok.

“Ha valaki félreértené Orbán szándékát, hogy csak a mi érdekünkben nem engedi át a fegyvereket Magyarországon, azt tájékoztatom, hogy Putyinhoz fűződő baráti/érdek kapcsolata ebben sokkal fontosabb szerepet játszik.

Emlékeztetek. Nem olyan régen történt, csak ma minden hír 48 óráig él. Januárban írtam meg – hogy:

“Orbán Viktor miniszterelnök szolidaritásáról és részvétéről biztosította telefonon Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnököt, aki személyesen adta parancsba, hogy a biztonsági erők figyelmeztetés nélkül vessenek be éles lőfegyvereket a tüntetők visszaszorítása érdekében. A kazahsztáni állami média vasárnapi közlése szerint eddig legalább 164 ember vesztette életét.

Kazahsztáni tüntetések: 164 halott, köztük 3 gyerek | 24.hu
A kép 2022-es, de nem ukrán, hanem kazah területen készült – Putyinék ott sem maradtak ki a buliból

Na ne!!! Álljunk meg egy szóra! Orbán egy olyan diktátort biztosít a szolidaritásáról, aki személyesen adott tűzparancsot és utasítást éles lőszer használatára? Majd azért, mert így 164 kazah meghal részvétet nyilvánít annak, aki tűzparancsot adott? Ha ez így gondolkodik, ha ez így megy, akkor mi mire számíthatunk?

De ide tartozik az is, hogy a kazah elnök a Szovjetunió széthullása utáni volt tagköztársaságokból alakult katonai szövetséghez, az ODKB-hez fordult, amelynek tagországai katonai alakulatokat vezényeltek a közép-ázsiai országba „békefenntartás” címszóval.
Ezt is ismerjük! 1956-Budapest, 1968-Csehszlovákia… “

Ez idén januárban történt. És most itt van Ukrajna. Könyörgöm, gondolkozzunk!”

Bizonyára a kazahok is kiutálták a magyar kisebbséget és “megérdemlik a sorsukat”. Vagy mégsem?

Kapcsolódó cikkek