“Dr. Barkai László megválasztása esetén Miskolc nagy eséllyel kaphat közvetlenül EU-s pénzeket”

Mivel a Fidesz hosszú évek óta kénye-kedve szerint osztogatja, illetve vonja meg az uniós pénzeket Magyarország különböző városaitól, leginkább azt szem előtt tartva, hogy ellenzéki-e a vezetés, vagy sem. Dr. Barkai László azonban komoly erőt tudhat maga mögött, aki hatalmas mennyiségű EU-s pénzt lobbizhat ki Miskolcnak megválasztása esetén.

Tovább olvasom

Csütörtök után pénteken még intenzívebb és még kiterjedtebb zivatarokra számítsunk

A kipattant zivatarok helyi jellegűek és a kiterjedésük sem túl nagy, ám annyira lassan mozognak, szinte egy helyben állnak, hogy ahol viszont leszakad az ég, ott rendkívül nagy mennyiségű csapadékra kell számítani rövid idő leforgása alatt BAZ megyében. Pénteken a helyzet csak fokozódik, még tovább nő a csapadékhajlam.

Tovább olvasom

Választások Miskolcon: ők a 2. kerület jelöltjei

Már csak pár nap van hátra a választásokig, így itt az ideje, hogy a Borsod24 cikksorozatban mutassa be a különböző városrészek önkormányzati képviselőjelöltjeit. A jelenleg tapasztalható politikai helyzetben kijelenthető, hogy a Martinkertvárost és Szirmát magába foglaló 2-es számú választókerületben kifejezetten kiélezett küzdelem várható.

Tovább olvasom

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Robert Fico szlovák miniszterelnök merénylőjének nézetei ellentmondásosak, motivációja nagyrészt ismeretlen, nem tudni miért lett belőle az élet, a demokrácia ellensége, talán nincs is erre értelmes magyarázat. Ha ennek ellenére kimazsolázzuk az életéből mindazt, ami bizonyítani látszik, hogy ő nem hozzánk, hanem politikai ellenfelünkhöz, az általunk kritizált hatalomhoz áll közel, ha azt állítjuk, hogy nem mindannyiunkat, hanem csak a mi politikai közösségünket érte támadás, nem teszünk mást, mint hozzájárulunk ahhoz a társadalmi polarizációhoz, ami adott esetben akár (ismétlem, nem tudjuk, hogy ez történt-e) elvezethet valakit ahhoz a téveszméhez, hogy önmagában egy…

Tovább olvasom