“Dr. Barkai László megválasztása esetén Miskolc nagy eséllyel kaphat közvetlenül EU-s pénzeket”

Megosztás

Mivel a Fidesz hosszú évek óta kénye-kedve szerint osztogatja, illetve vonja meg az uniós pénzeket Magyarország különböző városaitól, leginkább azt szem előtt tartva, hogy ellenzéki-e a vezetés, vagy sem. Dr. Barkai László azonban komoly erőt tudhat maga mögött, aki hatalmas mennyiségű EU-s pénzt lobbizhat ki Miskolcnak megválasztása esetén.

A Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület levélben tájékoztatta a Borsod24 szerkesztőségét a részletekről, amelyet Dr. Barkai László független polgármesterjelölt szövegezett meg, felhívva a figyelmet arra, hogy a Fidesz az utóbbi években látványosan csak elvett Miskolctól.

Barkai László szerint közvetlen európai támogatásra van szüksége Miskolcnak.

“Miskolcnak közvetlen európai támogatásra van szüksége ahhoz, hogy egy magasabb fokozatba kapcsoljon. A Fidesz elveszítette Brüsszelben a lobbierejét. Dr. Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje Dobrev Klárát, a DK-MSZP-P közös EP- listavezetőjét kérte arra: segítsen Miskolcnak ebben a lobbizásban!

Dobrev Klára csütörtökön járt Miskolcon a Tavaszi Gyülekező program keretében. A Tudomány és Technika Házában tartott fórum házigazdája dr. Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje volt. Köszöntőjében arról beszélt: öröm Miskolcnak az, hogy olyan vendéget üdvözölhet Dobrev Klára személyében, aki elkötelezett Miskolc jövője és fejlesztése iránt, aki látja és érti Miskolc és az önkormányzatok gondjait, nehézségeit. Tisztában van azzal, hogy Miskolcnak – több más ellenzéki várossal együtt – kiemelten fontos, hogy a magyarországi források mellett közvetlenül is kapcsolatba kerüljön az Európai Unióval, hiszen a jelenlegi kormány forrásszerzési képessége drasztikusan lecsökkent, lényegében megszűnt, illetve a meglévő forrásokat kiemelt, NER-vezérelt beruházásokra költik, ha kell a miskolciaknak, ha nem.

A Modern Városok program keretében Miskolcra is jutottak milliárdok, de nem arra, ami az itt élők előrejutását szolgálta volna. 11 milliárdért tönkretették a miskolciak hőn szeretett várát, a Diósgyőri várat. Az ember szíve belefacsarodik, ha csak ránéz erre a szörnyre, mondta dr. Barkai László. De építettek semmibe vezető Y- hidat és egy fenntarthatatlan, a városnak évi 1 milliárd forint működési veszteséget termelő Ellipsum fürdőt. Miskolcot vissza kell helyezni hazánk és Európa fejlettségi térképre, és ez csak az Európai Unió segítségével fog menni.

Van már példa arra, hogy nem lehetetlen a közvetlen források megszerzése. Miskolc – Budapesttel és Péccsel közösen – bekerült az úgynevezett 100 klímasemleges európai város programba. Lehetőséget kapott arra, hogy feltérképezzük a miskolciakkal közösen azokat a lehetőségeket, amelyek többek között az energia felhasználását csökkentik ebben a városban. Ennek a projektnek a továbbfolytatása rendkívül fontos számunkra a közvetlen források elnyerésére – jelentette ki dr. Barkai László. Miskolc panelállománya a legnagyobb az országban, a lakások szigetelésre és energetikai korszerűsítésre várnak. A geotermiában élen járunk, ennek fejlesztése is elengedhetetlen. Miskolcnak olyan perspektívát kell adni, olyan szakmai fejlesztési projekteket kidolgozni, amelyek az emberek mindennapos jólétét szolgálják, és harmonizálnak az Európai Unió törekvéseivel.

Tisztelettel:

Összefogás Miskolcért szövetség polgármesterjelöltje”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek