Gond volt a jogsijával, az autóval, és még a rendőröket is el akarta gázolni

Megosztás

Már majdnem harmincszor megbüntették a közúti közlekedés szabályai miatt, de most egy hónapig biztosan nem ülhet autóba az a 26 éves borsodi férfi, akit mint sokszoros visszaesőt, most rács mögé helyeztek egy időre.

Annak ellenére, hogy a férfi 5 hónapos közúti járművezetéstől eltiltás miatt nem is ülhetett volna autóba, 2024. május 14-én egy ideiglenesen forgalomból kivont és végrehajtó által lefoglalt, nagy értékű személygépkocsival közlekedett lakóhelye kisvárosában. Az őt felismerő rendőrök intézkedni akartak vele szemben, ezért egyikük karjelzéssel megállásra szólította fel, míg kollégája a szolgálati gépkocsival keresztben a jármű elé állt, hogy megakadályozza a továbbhaladást. Az egyenruhások megközelítették az autót és felszólították a sofőrt okmányai átadására, de ő nem működött együtt. Sőt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ezután hirtelen tolatni kezdett, majd figyelmen kívül hagyva a megállásra vonatkozó felszólítást, előremenetbe kapcsolt, és autóját a rendőrök felé irányította.

A rendőröknek a járműre támaszkodva kellett elugraniuk, hogy elkerüljék az gázolást.

A férfi nagy sebességgel elhajtott a helyszínről és ismeretlen helyre távozott. A nyomozó ügyészség másnap elfogatóparancsot adott ki ellene, melynek hatására a férfi védőjén keresztül kapcsolatba lépett a hatósággal – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Elfogása után a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint járművezetés eltiltás hatálya alatt vétsége miatt, és indítványozta letartóztatását.

A gyanúsított, akit közel 30 alkalommal marasztaltak el közúti közlekedési szabályok megsértése miatt, és 2024 áprilisában már gyanúsítottként hallgattak ki közúti veszélyeztetés miatt, tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A bíróság az ügyészség indítványára elrendelte a gyanúsított letartóztatását, de a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be. A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészség indítványával, és egy hónapra letartóztatta a férfit.

Sajnos egyre gyakrabban kell írnunk ilyen esetekről, amikor érvényes jogosítvány nélkül vezetnek emberek, van, hogy motorháztető sincsen az autón, de a gázolási kísérlet új szintet jelentett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek