NER-es kóborlovagnak nevezte Magyar Pétert Jakab Péter

Jakab Péter paprikás hangulatban. Vádalkut ajánlott Magyarnak. Forrás: Jakab Péter Facebook oldala.

Megosztás

Jakab Péter rövid Facebook-videóban reagált Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnöke tevékenységére és a róla alkotott véleményére.

Ahogy a közeledő európai parlamenti és önkormányzati választások árnyéka egyre jobban a pártokra vetül, a poltikusok is egyre aktívabbak. Világos, hogy Magyar Péter megjelenése a politika színpadán jelentősen felkavarta az évtizedes állóvizet. Amint azt a politikai elemzők is kiemelték, önmagát az új erőként pozicionálja, egyszerre támadva a kormánypártokat és a korábbi ellenzékieket. A kormánypropagandától a legtöbb független szakértő sem várt mást, mint azt a lejárató kampányt, aminek a 2022-es parlamenti választás idején Márki-Zay Péter, az ellenzék akkori miniszterelnök- jelöltje, 2018-ban pedig Vona Gábor voltak a célpontjai.

Magyar Péter gyulai kampányrendezvényén. Nem szívleli a többi pártot. Forrás: Magyar Péter Facebook oldala.

Talán az is természetes, hogy a többi ellenzéki párt többsége támadja az őket kritizáló új versenytársat. A médiában korábban az MSZP-és Kunhalmi Ágnes, a mi hazánkos Toroczkai László, a Demokratikus Koalíciótól pedig Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is negatív véleményt fogalmazott meg a Tisza Párt alelnökéről. Donáth Anna a Momentum és Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarország Mozgalom (MMM) részéről viszont inkább támogatta az újdonsült mozgalmat, Vona Gábor a Második Reformkor alapítója pedig a Magyar Péter-jelenséget elemezgette.

A miskolci születésű, szókimondó stílusáról ismert politikus szerint, amíg ő a rendelkezésére álló eszközökkel 2014 óta folyamatosan az Orbán-rendszer ellen harcolt, addig Magyar Péter részt vett a NER építésében, asszisztált, a felesége, Varga Judit akkori igazságügy-miniszter közreműködésével zajló lehallgatásokhoz és részt vett a vidék kifosztásában. „Én jelen pillanatban is egyenes gerinccel járom a vidéket, de ki tudjuk egyenesíteni a te gerincedet is. Éppen ezért a Nép Pártja elnökeként vádalkut ajánlok neked…Ha feldobod a fideszes haverjaidat, akkor te kevesebb büntetéssel fogod megúszni. Ezt tudjuk neked felajánlani.” Jakab Péter szerint Magyar Péter sem húzhatja ki magát az elszámoltatás alól. Érdeklődve várjuk a TiSza Párt alelnökének válaszát.

A Nép Pártján szívesen kiegyenesíti Magyar Péter gerincét! Vádalkuval. Mert mi komolyan gondoljuk az elszámoltatást! Június 9-én szavazz a Nép Pártjánra!💪🇭🇺 #jakabpéter #néppártján #igazságot | Jakab Péter – Nép Pártján | Jakab Péter – Nép Pártján · Original audio

A Nép Pártján szívesen kiegyenesíti Magyar Péter gerincét! Vádalkuval. Mert mi komolyan gondoljuk az elszámoltatást! Június 9-én szavazz a Nép Pártjánra!💪🇭🇺 #jakabpéter #néppártján #igazságot….

Fotók: Jakab Péter Facebook-oldala, Magyar Péter Facebook-oldala.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Források: Facebook, Index, 24.

Kapcsolódó cikkek