Még egy miskolci polgármesterjelölt nevét tudhatjuk meg hamarosan

Fülöp József Istvánné

Megosztás

Olyan nincs, hogy a Munkáspárt ne indulna el a választásokon. Az EP-választásra is összeállítottak egy listát, de Miskolcon indítanak polgármesterjelöltet is, valamint 18 képviselői helyre is aspirálnak.

Facebook-videóban üzent Fülöp József Istvánné, a Magyar Munkáspárt borsod-abaúj-zempléni szervezetének elnöke, hogy készen állnak az idei választásokra.

A párt április 13-án tartotta 30. kongresszusát Budapesten, ahol a tavalyi év beszámolójának és gazdálkodási jelentésének, valamint a 2024-es pénzügyi tervének elfogadásán túl választási feladatokról is döntöttek. A kongresszus jelmondata az volt, hogy

Thürmer Gyula, a párt elnöke már korábban kijelentette, hogy pártja felkészült a júniusi választásokra, szervezeteik startra készen várják az ajánlásgyűjtés megkezdését április 20-án. Azt lehet tudni, hogy Budapesten Józsefvárosban, Ferencvárosban, Kőbányán, illetve Rákosmentén és Pestszentlőrinc-Pestszentimrén indítanak polgármesterjelölteket, míg a megyei jogú városok közül Miskolcon és Salgótarjánban.

Fülöp Józsefné videójában elmondta, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik az indulást, amikor Thürmer Gyula pártelnök Miskolcra látogat. Április 18-án 11 órától tartanak sajtótájékoztatót az Avasi Kilátó erkélyén, ekkor ismerhetik meg a párt miskolci polgármesterjelöltjét, illetve annak programját is.

2019-ben Fülöp József Istvánné indult el polgármesternek Miskolcon, akkor 229 szavazatot kapott, ami a voksok 0,36%-át tette ki. 2014-ben Kovács István indult el a párt színeiben a városvezetői pozícióért, a 408 kapott voks 0,69%-os szavazatarányt ért. 2010-ben nem tudtak polgármestert indítani a munkáspártosok, egyéniben Fülöpné 30 szavazatot (1,28%) kapott a 16-os választókerületben, Orosz Imre Tibor pedig 26-ot (1,01%) a miskolci 5-ös választókerületben.

Fülöpné egyébként a parlamenti választáson is elindult 2022-ben, a miskolci 2-es körzetben gyűjtött be 157 szavazatot (0,33%) a Magyar Munkáspárt és az ISZOMM közös jelöltjeként, az 1-es körzetben Kilián Béla 129 voksot (0,26%) ért el.

A 2014-es európai választásokon nem indult a Magyar Munkáspárt, 2019-ben az EP-választáson országosan a voksok 0,42%-át gyűjtötték be, 14452 darabot. Ebből BAZ megyéből jött 1182 szavazat, ami területileg 0,59%-ot jelentett, listájukat akkor (is) Thürmer Gyula vezette, aki 1989 óta áll a párt élén.

A pártnak országosan jelenleg egy polgármestere van, Borsodbótát vezeti Gulyás János, aki már a rendszerváltás előtt, 1986-ban a falu élére került tanácselnökként. A gépészmérnök végzettségű Gulyást faluja 2021-ben díszpolgárává avatta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek