Újabb jelentkező a miskolci polgármesteri címre

Dohány András - Hahó Miskolc

Megosztás

A hétvégén lehet felvenni az önkormányzati választásokra a jelölőíveket, így ezen a héten kell leadni a jelöltek listáját. Vasárnap új polgármesterjelöltet mutattak be Miskolcon.

A Hahó Miskolc nevű, eredetileg szórakoztató tartalmakat gyártó Facebook-oldal a miskolci közéletnek igyekszik görbe tükröt állítani, de az önkormányzati választásokat megelőző politikai események láttán maguk is megnevezték polgármesterjelöltjüket.

„Sajnos annyira sikerült lealjasítani, alacsony színvonalúvá tenni a miskolci politikát, hogy ma már egyik párt sem tud vagy elég bátor ahhoz, hogy saját jelöltet állítson. Megjelentek az álcivilek, a pártok trójai falovai miközben a háttérben ugyanazok az emberek vannak, mint eddig, akik miatt ott tartunk ahol”

írták a napokban a Facebookon, korholva a politikai elitet, és „megélhetési, stróman, nímand és influenszer politikusok” játszóterének látják a megyeszékhelyt.

Ideje lezárni az elmúlt 30 évet, vetik fel, és egy civil független polgármesterjelöltet neveztek meg Dohány András személyében, aki műszaki és gazdasági végzettséggel rendelkező szakember menedzserszemlélettel, aki nem tartozik sem hivatalosan, sem elkötelezettként egyik párthoz sem.

Elmondásuk szerint Dohány a megválasztása esetén Miskolcért fog dolgozni megalkuvás nélkül, becsülettel, a józan ész nevében.

Vasárnap egy rövid bemutatkozó videót is közzétettek, melyben a jelölt elmondja, hogy bár Miskolcnak nagy a múltja, jelenleg nincs jövőképe, és szakértő vezetésre lenne szükség ahhoz, hogy kikecmeregjen ebből a tetszhalott állapotból, amibe a korábbi városvezetés navigálta, függetlenül attól, hogy a jelenleg kormánypártot vagy az ellenzéket támogatták a vezetők.

A miskolci születésű diplomás műszaki menedzser és háromgyermekes családapa egy új szemléletű városvezetést szeretne megvalósítani.

Építsük együtt Miskolcot! – hívta fel a választópolgárok figyelmét a kisfilm végén.

Hét végére várható, hogy letisztul a kép, és kiderül, kik indulnak el a megyeszékhelyen a városvezető pozícióért. Korábban már megírtuk, hogy a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület (ez a szervezet indította formálisan Veres Pált is 2019-ben) nevében Varga Andrea jelenlegi alpolgármester indul el; a DK, az LMP, a Párbeszéd és az MSZP a független dr. Barkai László indulását segíti, míg a Fidesz és a KDNP a magát civilként meghatározó Tóth-Szántai Józsefet támogatja. Lehoczki László pedig Jakab Péter pártjának (a Nép Pártján) a jelöltje a megyeszékhely vezetői címére. És ne feledkezzünk meg Fintor Zsolt duguláselhárító vállalkozóról, aki egészen különleges kampányt indított.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek