Már a hétvégén kieshet a bajnokságból a Mezőkövesd

Megosztás

Úgy tűnik, az idei hazai labdarúgó-bajnokság nem az a szezon, ahol az utolsó fordulóra túl sok kérdést, vagy izgalmat hagynának a csapatok, már ami a túlélést illeti. A Borsod24-en már több alkalommal olvashattak a Mezőkövesd vesszőfutásáról, és könnyen lehet, a Kisvárdával karöltve már a hétvégén búcsúzhat a matyó csapat.

Már március végén arról írtunk, hogy jó eséllyel távozhat az NBI-ből Tállai András csapata, hiszen a bajnokság előrehaladtával egyre kilátástalanabb helyzetbe kerültek.

Aztán az előző fordulóban a csapat edzője, Milan Milanovic már arról beszélt, elnézést kér és szégyelli magát a teljesítményük miatt. Hangsúlyozta, látszik, hogy a játékosok sem hisznek már a csodában, ez a hitehagyottság pedig egy 5-0-s székesfehérvári vereségben mutatkozott meg legutóbb.

A mezőkövesdiek 14, a várdaiak 13 pont távolságra vannak az Újpesttől és a Kecskeméttől, a Zalaegerszeg pedig 15-tel, illetve 14-gyel van előttük. Tehát ha a kieső helyen álló két együttes vereséget szenved, az előttük levő három pedig nyer, egyértelműen már most kiesnek. A Mezőkövesd helyzete még kilátástalanabb, ők akkor is repülnek, ha kikapnak, az Újpest és a Kecskemét győz, a ZTE pedig pontot szerez.  

Sok szurkoló egyébként örömmel szemléli  a 2010 után megjelenő csapatok küzdelmeit, hiszen a jelentős élvonalbeli múlttal nem rendelkező együttesek helyett, nagy múltú klasszikus csapatok térhetnek vissza az első osztályba. Jelenleg négy együttes is szoros harcban áll a feljutásért.

“Ritkán van olyan, hogy kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt még négy csapatnak van reális esélye az első két, feljutást érő hely valamelyikének a megszerzésére. Ráadásul nagy múltú csapatokról van szó, Nyíregyháza, Győr és Szeged is bőven százezer fölötti város, a Vasas pedig az egyik legnagyobb múltú fővárosi csapat. Létesítménygondok sincsenek, a 15 ezres győri stadiont 2008-ban, a 8200-as szegedit és az ötezres Fáy utcait 2019-ben adták át. Az első helyezett Nyíregyháza ugyan Balmazújvárosban játssza a meccseit, de nyárra elkészül az új stadionja sőt – magyar szokás szerint az állam építi 19,2 milliárdból, nem a csapat tulajdonosa –, talán már az esetleges feljutást is ott ünnepelhetik” – írja a 444.hu

A Mezőkövesd a Puskás Akadémia ellen játszik hazai pályán, a Diósgyőrt pedig az MTK fogadja ma délután.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek