Nekiment a magyar focinak és a Mezőkövesdnek a Nemzeti Sport újságírója

Megosztás

Meglepően erős és lesújtó kritikát fogalmazott meg a magyar labdarúgás helyzetével, valamint a Mezőkövesd és a Kisvárda szereplésével kapcsolatban a kormányközeli Nemzeti Sport újságírója – számolt be az esetről a 444.hu.

Czipó Ádám kemény hangvételű publicisztikát írt a Nemzeti Sportba még a nagy hagyományú Újpest-Fradi rangadó előtt. Az írásban megjegyzi, hogy „a válogatottról is tudnék kritikusan írni, kezdve azzal, mennyire építünk a hazai utánpótlás-nevelésre, vagy hány játékost honosítottunk az utóbbi években, akik legfeljebb szegről-végről magyarok”, továbbá nem az a legnagyobb probléma az NB I-gyel, „hogy a játék sebessége nem éri el az osztrák első osztályét, vagy hogy bár a Ferencváros utcahosszal az összes többi csapat előtt jár, még sincs a nemzetközi porond középmezőnyében releváns csapatunk, még azzal együtt sem (vagy éppen részben amiatt), hogy rendszeresen meccshalasztást engedélyez az MLSZ”.

Czipó Ádám szerint a magyar foci legnagyobb baja:

„a kultúra hiánya, az, ami a futballt igazán futballá teszi profi szinten. Az, amit pénzzel nem lehet megvenni, ahogyan azt Szaúd-Arábia példája is mutatja, de a hosszú évek óta élvonalbeli Kisvárdán vagy Mezőkövesden sem”.

A szerző ugyan nem tér ki rá részletesen, de ez egyértelmű utalás arra, hogy a Mezőkövesd és a Kisvárda különösebben jelentős történelem nélkül, kizárólag a NER-nek köszönhetően lett stabil élvonalbeli csapat. Az egyik mögött Tállai András fideszes politikus áll, a másiknak sokat segített Seszták Miklós szintén fideszes politikus, volt miniszter befolyása. A harmadik a sorban a Felcsút lenne, de a Nemzeti Sport újságírója azért ezt a határt nem lépte át.

A publicisztikában kifejti, hogy az Újpest-Fradi összecsapásoknak van hagyománya és kultúrája, de azért belerúg egyet a VIP – páholyban ülő politikusokba és celebekbe, „még ha az utóbbi időben egyre sokasodnak is a Groupama Aréna VIP-szektorában a politikusok és celebek, akik jellemzően háttal ülnek az eseményeknek”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek