Nyilvánosságra hozták Csöbör Katalin és Tállai András vagyonnyilatkozatát

Megosztás

Ismét eltelt egy év és megtudhatjuk, hogy borsodi képviselőink milyen anyagi helyzetben vannak ezekben a vészterhes időkben.

Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatainak nyilvánossága fontos eleme lenne egy demokráciának. Választóik, azaz munkaadóik által az átláthatóság segítségével volnának számon kérhetőek, de ez egyre kevésbé valósul meg.

A vagyonnyilatkozatokban 2022 májusától szerepel egy kibúvó, erről mi is tudósítottunk. “Nem kell feltüntetni azt az ingatlant, amelyet a nyilatkozatot adó, illetve családtagja életvitelszerűen vagy tartós jelleggel lakhatás céljából használ”. A kiskapunak köszönhetően a 199 honatya harmadánál már 2022-ben sem jelent meg a lakóingatlan.

Mennyire átlátható idén a Borsod Abaúj Zemplén megyei honanyák és honatyák tárcája a fizetésük tavaly decemberi emelése után?

A Fidesz színeiben politizáló Csöbör Katalin, Borsod-Abaúj-Zemplén 1.számú választókerületének országgyűlési képviselője adatlapja szerint 2 millió 166 217 Ft-ot keres.

Alsózsolcán egy 714 négyzetméteres ingatlan, rajta 80 négyzetméteres lakóház fölött fele részben, Miskolcon pedig egy 626 négyzetméteres ingatlanon 160 négyzetméter lakóház fölött rendelkezik. Ezen túl egy 2160 négyzetméteres gyümölcsös tulajdonosa Alsózsolcán. Egy Skoda büszke gazdája.

Millió dolláros mosoly? (Fotó: Facebook)

Demeter Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén 04. választókörzetének Fideszes honatyája 2 320 947 forintot vihet haza havonta. Bánhorvátiban található egy nagyobb telek, ahol a 99 négyzetméteres lakóház fele részben a tulajdona. 2023-ban bevallott még egy csűrt és egy romos kis házat is. Tavaly harmadrészben örökölt Trizsben egy 1263 négyzetméteres ingatlant, egy lakóházzal, és egy másik ingatlant, rajta egy romos másik lakóházzal és egy 7,5 hektáros legelőt. Továbbá 2019-ben vásárolt Toyota Rav4 típusú autóját 2023-ban újabb modellre cserélte. A bankban 2022-höz képest 838 ezerrel többet 4 millió 779 ezret tart. Viszont felvett 3 millió forint hitelt.

Hörcsik Richárd, megyénk 5. választókerületének a Fidesznél politizáló képviselője, az Európai Ügyek bizottsága elnöke és Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanára. Az adónkból kapott fizetése 2 630 407 Ft. A sárospataki Dynamis Kft. 30%-os tulajdonosa. Sárospatakon, fele részben birtokol egy 1340 négyzetméteres ingatlant, 218 négyzetméternyi lakóházzal és gazdasági épületekkel. Renault Latitude járműve is megmaradt. A bankban 2 millió 700 ezer készpénze mellé, idén befektetésben és biztosításban 10 millió 564 ezer 301 forintot vallott be.

Hegedűs Andrea, a DK megyei listás képviselője, MentelmiBizottság alelnöke 2 320 947 forintot keres. Birtokol egy miskolci ingatlant, egy családi házzal, egy miskolci társasházat és egy szintén miskolci építési telket. Opel Corsa-ja van és még 1 millió forintja.

Kiss János, a Fidesz színeiben Borsod-Abaúj-Zemplén 2. választókerületének honatyája, a Miniszterelnökség miniszterelnöki biztosa, 2 millió 166 217 Ft. honoráriumot visz haza. Egy miskolci családi háznak fele részben tulajdonosa. Fonyódon egy 1650 négyzetméteres üdülőből 30 négyzetméter van a birtokában. Átányban egy kertet negyedrészben örökölt 2022-ben. Lízingelt Volvo V60-asát tavaly kifizette. Egy év alatt, minimum 9 millióval 31 millióra nőtt részvényei értéke.

Kiss János 2023-ban lett a Queen Mary Kft. és Printória Kft. üzletrész tulajdonosa. E mellett kortárs magyar grafikákat, festményeket gyűjt.

Koncz Zsófia Borsod-Abaúj-Zemplén 6-os választókerületének fideszes képviselője. Az Energiaügyi Minisztérium államtitkára, a Fenntartható Fejlődés Bizottsága tagja. 1 547 298 Ft fizuval számolhat. 2015 óta egy Bp. XI. kerületi társasház tulajdonosa. Járműként egy Suzuku SV 650 motort tart számon. Értékpapírban tartott 15 millió forintja egy év alatt 20-ra nőtt.

Tállai András a Mezőkövesdi futballklub elnökeként (Fotó: Ezalényeg)

Kovács Zsolt, a megyei Fidesz, listáról bekerült honatya, a BAZ megyei önkormányzat főtanácsadója, miniszterelnökségi főtanácsos 2 millió 166 217 Ft-ot keres. Miskolcon egy társasházat,  Ongán egy családi házat birtokol. Van egy AGM retró robogója, valamint könyv és pecsét gyűjteménye.

Tállai András, a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén 7. választókerület képviselője, a Pénzügyminisztérium államtitkára, 1 547 298 forint jövedelemmel. Bogácson egy 550 négyzetméteres ingatlant, 94 négyzetméteres üdülővel fele részben birtokol. Mezőkövesden egy belterületi ingatlant, szintén fele részben. Bükkzsércen egy pince tulajdonosa, Mezőkövesden egy nem használt lakóház fele az övé.

Autója nincs, banki és biztosítási összegei viszont rá se fértek a papírra.: 2022-ben közel 94 millió forint szerepelt Tállai vagyonnyilatkozatában, de tavalyra szinte megduplázódott ez az összeg és valamivel meghaladta a 149 millió forintot.

Szerző: Safranka János

Kiemelt fotó: Csöbör Katalin Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek