Vallottak a politikusok pénzügyeikről, ez áll a 2023-as vagyonnyilatkozatokban

Megosztás

Kedd éjfélkor a parlament honlapján egyszerre jelent meg több mint 200 vagyonbevallás. Minden országgyűlési képviselő határidőre leadta a nyilatkozatát, ebben a cikkben a Fideszes politikusok vagyoni helyzetét gyűjtjük össze.

Orbán Viktor miniszterelnöknek, a Fidesz elnökének a vagyoni helyzetében nem következett be számottevő eltérés egy év alatt, leszámítva, hogy új elemként tüntetett fel egy hitelintézeti számlakövetelést mintegy 14 millió forintot, a feleségével közös számláján. Továbbra is egy budapesti és egy felcsúti ingatlan kapcsán bír tulajdonrésszel. A Fidesz elnökeként végzett munkájáért változatlanul nem vesz fel fizetést, jövedelme a miniszterelnöki, illetve a képviselői megbízásából származik. Gazdasági érdekeltségei nincsenek. Ugyanakkor hitelintézeti számlakövetelésként mintegy 14 millió forint tüntetett fel a feleségével közös számla alapján, ez új elem a vagyonnyilatkozatában.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnökének két budapesti lakásban van tulajdonrésze, ezen kívül egy balatonfenyvesi üdülőt tüntetett fel. A nagy értékű ingóságoknál antik bútorokat jelölt meg családi ajándékként. Ezen felül 8 millió forint készpénzről és 1,5 millió forint pénzkövetelésről számolt be. Jövedelme a miniszteri és képviselői megbízatásából származik, gazdasági érdekeltsége nincs.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek gyarapodott a bankszámláján található pénz. Nyolc és fél millió forintját majdnem sikerült a duplájára duzzasztani. Nevén továbbra is két ingatlan van, mindkettő a főváros XI. kerületében található. Tartozásai nincsenek, jövedelme a kormány általi megbízatásaiból származnak.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője több, mint kilenc ingatlan tulajdonosa Szakonyfaluban. Megtakarítása 245 millió forint, ellenben tartozik csaknem 16 millió forinttal magánszemélyeknek. Bruttó 1 millió és 5 millió közötti illetményt kap a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjeként.

Dr. Kiss János továbbra is egy 380 négyzetméteres ingatlan birtokosa, a rajta lévő családi háznak ½ részben tulajdonosa. De van tulajdonhányada fonyódi nyaralóban, illetve nagy méretű ingatlannal rendelkezik az Átány nevű községben is, amit a bevallás szerint öröklés útján szerzett. Lízingel autót, de motorcsónakkal is rendelkezik. Részvényei mellett egy 600 ezer forintos életbiztosítást tüntetett fel. A MIVÍZ Kft. felügyelő bizottságának a tagja, amiért bruttó 100 és 200 ezer forint közötti juttatást kap, valamint miniszterelnöki biztosként a bruttó 1 és 5 millió közötti sávba esik az illetménye.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő nyilatkozatában sincs változása a tavalyi évhez képest. Nevén egy alsózsolcai 714 négyzetméteres ingatlan van, amin egy 80 négyzetméteres lakóház található.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek