Aki leszavazta a családi pótlék emelését: Demeter Zoltán

Megosztás

Az Ezkellmagazin.hu cikksorozatot indított, melyben górcső alá veszik a magyar országgyűlési képviselőjelöltjeket, köztük természetesen Borsod-Abaúj-Zemplén megye mind a hét választókerületében indulókat is.

Nemrég Demeter Zoltán, a 4-es körzet kormánypárti jelöltje is sorra került. Mint írják, a felsőfokú tanulmányainak befejezése után két évvel lett önkormányzati képviselő, majd polgármester lett Bánhorvátiban. Utóbbi pozícióját egészen 2014-ig megtartotta. 2010-ben csatlakozott a Fideszhez az addig függetlenként tevékenykedő képviselő, az országgyűlésnek Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6., majd 4. választókörzetének egyéni országgyűlési képviselőjeként szintén ekkortól a tagja. 

A cikk szerint Demeter Zoltán nem tartozik a legaktívabb politikusok közé az országgyűlésen belül: 2010 óta 73 felszólalása volt, melyek során mindössze 8 alkalommal beszél valamilyen módon a körzetéről.

Ami a szavazásait illeti: több olyan törvényt leszavazott, ami a körzetében élők helyzetén sokat javított volna.

Nem szavazta meg például 2015-ben a családi pótlék emelését, a közfoglalkoztatásért járó bérek emelését, ellenben igent mondott 2020-ban arra a törvényre, ami veszélybe sodorta az uniós helyreállítási alapot. Utóbbit ráadásul úgy, hogy saját körzete többnyire aprófalvakból és szegregátumokból áll, ahol nagy szükség lett volna, illetve szükség lenne minden.

A politikus NER-be való beágyazottsága jelentős, elnöke a Bánhorváti SE-nek, mely része a Sajóvölgye Focisulinak. Utóbbi –  és ezzel együtt Demeter egyesülete is –  több milliárd forintnyi TAO pénzhez jutott hozzá az elmúlt években, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta 335 millió forinttal. A fideszes képviselő-jelölt mottója lehetne akár a „pénz nem számít” kampánya során, mivel láthatóan nem nagyon zavarja, hogy miközben súlyos pénzek vándorolnak olyan csapatokhoz, melyek az élvonaltól igen messze állnak, addig saját körzetében nagy tömegek élnek a szegénységi küszöb alatt. 

Forrás és további részletek: Ezkellmagazin.hu

Fotó: Demeter Zoltán Facebook

Kapcsolódó cikkek