Végre újra megnyitották a Búza téri aluljárót

Megosztás

Igen hosszasan zajlott a felújítás egy jól látható kivitelezői probléma miatt, a régóta teljesen lezárt aluljáró pedig komoly nehézségeket okozott a közlekedésben. Most végre újra birtokba vehették a lakosok az aluljárót, ahol viszont nemcsak a lépcsősorok újultak meg, hanem például a világítás is.

Átadták a gyalogosforgalomnak hétfőn délben a Búza téri aluljárót. A földalatti átkelőhelyet még 1978-ban kezdte építeni a KÉV-METRO nevű szocialista vállalat, és egy évre rá, 1979-ben adták át. A mostani átadás részleteiről a Minap.hu számolt be. A korábbi félkész állapotnál felmerülő problémákról pedig a Borsod24 adott hírt, erről IDE KATTINTVA bővebben is olvashatnak.

Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki igazgatója elmondta, a munka mindenképpen szükséges volt, hiszen az átadás óta eltelt több mint negyven évben a lépcsősorok nem estek át átfogó rekonstrukción, így a gránitlapok több helyen is megcsúsztak, a lépcsők állaga pedig helyenként már életveszélyesen leromlott.

– A városvezetés úgy döntött, hogy a felújítást már nem lehet elodázni, a munka koordinálásával a Városgazdát bízták meg. A felújítás nem csak a lépcsősorokat érintette, felcsiszolták a padlót, megújult a vízelvezetés és a világítás is. A beruházás körülbelül ötvenmillió forintba került – mondta el a szakember, aki hozzátette, a kivitelező munkáját számos tényező lassította az elmúlt hetekben.

A Miskolc Televízió munkatársai által megkérdezett városlakók örültek az aluljáró újranyitásának. Fehérvári Györgyné azt mondta, évek óta balesetveszélyes volt az aluljáró, még nyáron is figyelni kellett a lépcsőfokokon, mert instabilak voltak, gyakran leesett a burkolat.

„Bízom benne, hogy most már biztonságos lesz, nagyon jó, hogy végre elkészült” – tette hozzá.

Sólyom Dánielné elmondta, olvasta, hogy hétfőn nyit az aluljáró, kíváncsi volt, milyen lett, ezért jött el megnézni.

„Nagyon-nagy kerülővel tudtunk közlekedni a felújítás előtt, amire szükség volt, mert nagyon veszélyes volt már a régi. Egyébként is a korlátba kapaszkodva közlekedek a lépcsőkön, remélem, hogy most ez sokáig biztonságos lesz” – mondta.

Kovács Imre István szolgáltatási vezető végül köszönetet mondott a városlakóknak azért, hogy türelemmel viselték a felújítást. Kiemelte, a cégük nagy hangsúlyt fektet a miskolci közterületek karbantartására.

„Az utóbbi években kétezer-ötszáz négyzetméteres utat láttunk el térkővel a Vadasparkban, felújítottuk a vasgyári és a perecesi temető ravatalozóit, kétezer-ötszáz négyzetméternyi területet leaszfaltoztunk, közel ezer négyzetméternyi területnek pedig elkészítettük az aszfaltozását” – sorolta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek