Életműdíjat kapott egy borsodi pedagógus

Megosztás

Idén is nyolc tanár kapta meg a legjobb matematika-, fizika-, kémia- és biológiatanárokat elismerő Rátz Tanár Úr Életműdíjat, köztük egy borsodi pedagógus.

Idén 23. alkalommal adták át a természettudományos tárgyakat oktató pedagógusoknak járó Rátz Tanár Úr Életműdíjat és a hozzá tartozó 2 millió forintos elismerést a Magyar Tudományos Akadémián. A díjat alapító három nagyvállalat, az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon, a Magyar Természettudományos Oktatásért Alapítvány létrehozása óta, közel 25 éve dolgozik azon, hogy megtalálja és tisztelettel adózzon a kiváló magyarországi pedagógusok előtt. A díjazás során a kuratórium a kimagasló szakmai tudást, teljesítményt és elhivatottságot tartja szem előtt.

Az életművet díjazó elismerésre bárki felterjesztheti a saját életében meghatározó szerepet betöltő pedagógusát, éppen ezért az Alapítvány folyamatosan bátorítja a diákokat, szülőket, kollégákat és intézményeket az ország minden területén, hogy nevezzék azokat a reáltárgyakat oktató tanárokat, akiket érdemesnek tartanak a díjra. Az idei évben közel 100 pályázat érkezett 6 vármegyéből, a pályázati időszak lezárását követően pedig a négytagú kuratórium választotta ki a díjazott pedagógusokat.

Az elismerésben idén Punyiné Kandrács Erzsébet, a cigándi Kántor Mihály Általános Iskola fizika, technika és matematika szakos tanára is részesült.

Az oktató, kinek kimagasló teljesítményét remekül bizonyítja, hogy diákjai a körzeti és megyei, illetve országos versenyek állandó résztvevői, díjazására reagálva elmondta: „Igazán megtisztelve érzem magam, határtalan az örömöm. Büszke vagyok tanítványaimra, kollégáimra és nem utolsó sorban azokra a szülőkre, akik bíznak a pedagógusokban, s tudják, hogy minden a gyerekekért történik, a mi iskolánkban is.”

A Rátz Tanár Úr Életműdíj ünnepélyes díjátadójára idén decemberben a Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében került sor. A díjat és a vele járó pénzjutalmat, fejenként 2 millió forintot, ez alkalommal is nyolc kiváló általános iskolai és gimnáziumi pedagógus vehette át, a matematika-, fizika-, kémia-és biológiaoktatás területén nyújtott kimagasló teljesítményéért. 2000 óta az Alapítvány összesen 176 pedagógust díjazott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek