Valóban rosszul végezhette a Búza téri lépcsők kivitelezője a dolgát, mára mindent lezártak

Megosztás

Pénteken és szombaton nagy vihart kavart az építész szakvéleménye a felújítás utáni állapotban is láthatóan különböző méretű és több helyen rossz minőségben elkészült lépcsőfokokat kritizálva. A városvezetés erre bepipult és újra lezáratta a kérdéses lépcsősorokat, utómunkálatokat végeznek.

De akkor ezúttal végre megfelelő munkát adjon ki a kezéből a kivitelező. Jelen állás szerint ugyanis nem “optikai csalódás” volt a teljesen eltérő méretű lépcsőfokok balesetveszélyes kinézete, hanem itt valóban valamit nagyon elszúrtak a felújítás során. Miskolc városvezetése pedig a jelek szerint igencsak berágott és “újraíratja a házi feladatot”. Reméljük, most már valóban jól sikerül.

A napokban az elsők között számolt be a Borsod24 a problémás, felújított lépcsőkről a Búza térnél. A részleteket IDE KATTINTVA olvashatja el. Ám a gondot nemcsak az élesebb szeműek vehették észre. Hétfő reggel jött is a meglepetés, jóval komolyabb lezárás az aluljárónál, mint eddig bármikor. Eddigi információink szerint a már átadott lépcsőket is újra, ezúttal igazán normálisan meg kell csinálni, mert a kritika jogos volt.

Hétfőn délelőtt 10 óra tájban – ahogy azt már napokkal ezelőtt beígérték, lezárták a Miskolc legforgalmasabb gyalogos aluljárója, a Búza téri piac és buszvégállomások felőli lépcsősorát. Ezzel még nem is lenne baj, de ugyanezzel egy időben a többi három lépcsősor használhatatlanná vált. A Centrum felőlit pénteken ugyan megnyitották, ma reggel azonban újra lezárták és lázas utómunkák kezdődtek rajta.

A Zsolcai kapu irányából a két lejárat egyike eleve zárva maradt – ott már hetek óta folyamatban van a felújítás, a másik oldali lépcsősor tetején egy korlát állta el az utat. Mögötte egy férfi magyarázta el az arra közlekedni próbálóknak, hogy egyelőre itt sem lehet lejutni. Mint mondta, a lent működő boltosokkal tárgyalnak a helyzetről és annak fényében esetleg újra használható lesz a lépcsősor, hogy megközelíthető legyen az aluljáróban működő mintegy féltucat kereskedelmi egység.

Megkezdődött az újbóli mérés, faragás, mert – úgy tűnik – az építész kritikái jogosak voltak. A helyszínen arról beszéltek, hogy az a terv, hogy inkább minden irányból lezárják az aluljárót, hogy nyugodt körülmények között folytatódhasson a munka. Ahogy az egyik helyi csoportban is olvasható volt, a gyalogos forgalom elől körül-belül csütörtökig lesz minden lezárva három irányból, míg a javításokat elvégzik és a korlátokat felteszik. Viszont a Zsolcai kapu felőli lejáraton le lehet jönni, mert az üzletek és a zálogházak üzemelnek.

Nagyon nem szerencsés, hogy újra le kell zárni, amit egyszer már megnyitottak, de a hibák ellenére ne feledjük, ez a városvezetés az első, amely foglalkozik a bő négy évtizedes aluljáró felújításával, a korábbi városvezetés csak hagyta pusztulni. Pedig akkor még pénz is volt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek