Vasúti átjáróban ütközött a Tokaj IC, a fénysorompó ismét jól működött

Megosztás

A kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, emiatt történt a csattanás. A vonatközlekedés jó időre kaotikussá vált, kimaradtak járatok.

A balesetben a szerencsének köszönhetően senki nem sérült meg.

Hétfő este a Nyíregyházáról 17:28-kor Miskolcon át Budapestre továbbinduló Tokaj IC (IC 658) Tiszalúcon az Alkotmány utcai vasúti átjáróban egy kisteherautóval ütközött össze. A fény- és félsorompó rendben működött, a balesetben nem sérült meg senki – közölte a Mávinform.

A helyszínelés és műszaki mentés befejezéséig – 22 óráig – Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között szünetelt a forgalom, pótlóbuszokat állítottak forgalomba. A Szerencs-Nyíregyháza vonalon 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani az esti órákban.

Forgalmi változások:

– A Keleti pályaudvarról 17:25-kor Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Nyugati pályaudvar felé elindult Tokaj IC (IC 586) a baleset miatt jelentős késéssel érkezett volna Nyíregyházára, ezért az eredeti menetrendje szerint Nyíregyházáról 20:31-kor mentesítővonat (1586) indult Debrecen-Szolnok-Nyugati pályaudvar felé. A vonat a Vonatinfó térképen nem volt követhető.

– A Nyíregyházáról 20:42-kor Miskolcra induló személyvonat (5111) nem közlekedik – írta szintén a Mávinform. (A borítókép illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek