Fém járóbottal verte halálra lakótársát a borsodi férfi

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak az arlói férfinak a letartóztatását, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított, a sértett és harmadik társuk együtt éltek egy arlói ingatlanban, ahol rendszeresen fogyasztottak alkoholt és a veszekedések is mindennaposak voltak közöttük, a gyanúsított a sértettet korábban több alkalommal halálosan megfenyegette, mert abban a hitben volt, hogy engedély nélkül elfogyasztja az italát.

2021. szeptember 3. napján a hajnali órákban a lakótársak közösen italoztak, majd miután egyikük elaludt, a gyanúsított és a sértett között szóváltás alakult ki, melynek során a terhelt férfi egy fém járóbottal többször fejen ütötte, illetve testszerte bántalmazta a sértettet, aki a fotelbe esett és elhunyt.

Figyelemmel arra, hogy a halált okozó testi sértés bűntettének büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés, megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban a gyanúsított elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne. Ezt személyi körülményei sem ellensúlyozzák. A nyomozás kezdeti szakaszára tekintettel nem zárható ki, hogy a terhelt a bizonyítást veszélyeztetné, a ki nem hallgatott tanúkat megfélemlítené, illetve a tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítené, elrejtené.

A bíróság fenti indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért a gyanúsított letartóztatását 2021. október 6. napjáig elrendelte. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Kapcsolódó cikkek