Rally a Bükkben a hétvégén: íme az útvonal

Diósgyőr Rally

Megosztás

Pénteken kezdődik a II. Hell Diósgyőr Rally, de a versenyek csak szombaton kezdődnek el. Százhúsz induló regisztrált az autós megmérettetésre, aminél szigorúbban veszik, hogy hol lehetnek nézők, nem szeretnék, ha az idei Esztergom-Nyerges rally balesete megismétlődne.

Pénteken a rajtceremóniákkal veszi kezdetét az idei megmérettetés, ami a HUMDA Országos Rally Bajnokság idei szezonjának első aszfaltos versenye lesz, mivel a szezonnyitót murván rendezték meg.

Az aszfaltos futamon négy bajnoki osztályban összesen 120 páros versenyez majd. Az ORB1-ben 43, a Historic Bajnokságban 18, az ORB2-ben 31, és az ORB3-ban 30 páros indul. 

Az ORB1-es bajnokság különösen izgalmasnak ígérkezik, legalább hat-hét páros küzd az első helyért és a dobogós pozíciókért. A verseny a Bükkben, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye útjain folytatódik, ahol az első osztály négy év után tér vissza.

A verseny május 24-én, pénteken egy látványos rajt ceremóniával kezdődik, majd szombaton és vasárnap a gyorsasági szakaszokra kerül sor. A DVTK Stadion lesz a verseny központja, ahol a csapatok szervizparkja és a rajt-célceremóniák is helyet kapnak. A rendezők számos családi programmal is készülnek a hétvégére.

Idén egy rally versenyen történt már egy tragikus baleset, amikor egy szakaszon a nézők közé sodródott egy autó, és öten életüket vesztették. Ezért is különösen szigorúan veszik, hogy mely szakaszokon lehetnek nézők jelen a délelőtti (reggeli) és délutáni futamokon.

A Közép-garadna–Mályinka gyorsasági szakaszt teljes hosszában nézők nélkül rendezik meg, az szombaton 7:23-kor kezdődik a safety car ekkor indul el. Reggel 6 és délután 4 között a teljes útszakaszt lezárják.

7:30-tól zárják le a SátaÓzd szakaszt, egészen 17 óráig nem lehet itt közlekedni. A térkép mutatja, biztonsági okokból hol tilos nézni a versenyt.

8:30 és 18:30 között a ParasznyaLyukóbánya etapon zajlanak a versenyek, az alábbi térképen látható, hová nem mehet a közönség.

Vasárnap a MályinkaKözépgaradna szakaszon kezdődik a verseny, reggel 6:30-kor kezdődik a lezárás, és itt sem lehet nézőknek bemenniük a versenyre.

A BorsodbótaSáta útvonalon folytatódnak a küzdelmek, itt is sok a közönségtől elzárt rész. A teljes utat 7:30-kor zárják el a forgalomtól.

A BükkszentkeresztBükkszentlászló a hatodik etap, a lezárások 8-kor kezdődnek el.

A záróceremóniának ugyancsak a DVTK Stadion biztosítja majd a helyszínt.

tavalyi Diósgyőr Rallyt Lakatos Tamás és Marics Krisztina nyerte 208-as Peugeot-jukkal, míg a második a Kocsis Imre-Bakos István-Citroen C2R2 trió lett. A harmadik helyre Görög Péter és Mózes Máté ért Citroen C2-es gépkocsijukkal. Az idei verseny a szervezők szerint a tavalyinál is színvonalasabb lesz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek