Barkai László borúsan látja a magyar egészségügy helyzetét

Megosztás

Miskolc kórházait szakmaiatlan átalakításokkal, összevonásokkal tönkretették 2017-ben – írta Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje közösségi oldalán.

A borsodi megyeszékhely polgármesterjelöltje Facebook-posztban reagált arra a sokakat érdeklő felvetésre, hogy vajon miért vállal néhány órás mellékállást egy budapesti magánklinikán.

Indokait pontokba szedte. “Helytelennek tartottam a Semmelweis Kórház Megyei Kórházba való beolvasztását, a Vasgyári Kórház teljes megszüntetését, a GYEK önálló intézetként való leépítését. Szülész édesapám emléke miatt is felháborító volt a méltán híres Semmelweis szülészet bezárása” – folytatta gondolatait a politikus.

“A korábban adóssággal soha nem terhelt kórháznak ma 7 milliárd forint adóssága van. Ezidáig nem látott orvos- és szakdolgozó hiány ütötte fel a fejét” – írja bejegyzésében Barkai és végül azt is megemlíti, hogy a kivárhatatlanul hosszú várólisták és az áldatlan állapotok a betegeket a magánellátásba űzik.

“Tanítómesterem, Velkey László professzor forogna a sírjában, ha maradásommal hitelesítettem volna a szakmaiatlan döntéseket. Inkább távoztam” – zárja gondolatait a polgármesteri székért induló orvos, aki egyébként a a Miskolci Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára is.

A hozzászólók többsége egyetért a leírtakkal és sokan felhívják arra a figyelmet, hogy ez egy országos tendencia és érdekes módon a kormánypárti jelöltek úgy tesznek, mintha nem a saját pártjuk hibás döntéseinek következményei sodorták volna a kórházakat a csőd és a működésképtelenség szélére. Néhányan személyes tapasztalataikat is megosztották: egy szemvizsgálatra kilenc hónapot kell várni, szürke hályog műtétre pedig újabb hat hónapot.

Kapcsolódó cikkek