Azonnal kirúgták a református lelkészt, aki szombaton felszólalt Magyar Péter tüntetésén

Megosztás

Megdöbbenéssel értesültem tegnap este, hogy szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről – kezdte Facebook bejegyzését Magyar Péter.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, szombaton tartotta újabb demonstrációját Magyar Péter és a Talpra Magyarok Közössége. A tüntetés után szokás szerint beindult a számháború, a kormányhoz közel álló médiumok 40-50 ezres tömegről beszélnek, a független sajtó inkább 100 – 150 ezer közé teszi a megjelentek számát, Magyar Péter pedig arról írt, hogy 250 ezren vettek részt az eseményen. A pontos szám kapcsán csak találgathatunk, de annyi biztosan kijelenthető, hogy az évtized legnagyobb kormányellenes tüntetése volt a szombati.

A demonstráción Magyar Péter bejelentette, hogy ingyen átadták neki a Legyél a Változás néven alapított egyesületet. Az egyesület egyik alapítója Tarr Zoltán református lelkész volt, aki fel is szólalt a szombati rendezvényen.

Tarr Zoltán beszédében bírálta az állam és az egyház összefonódását, valamint hangsúlyozta hogy „Mi, reformátusok, meg fogjuk oldani a Balog-ügyet”. Utalva ezzel Balog Zoltán szerepére a pedofil kegyelmi ügyben.

A tüntetést követő első munkanapján Tarr Zoltán kirúgták munkahelyéről, egy állami technológiai cégtől.

“Kell-e ennél ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására, minthogy Zoltánt már a békés gyűlésünket követő első munkanapon elzavarták? Lehet, hogy egy újabb Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról van szó? Ha így volt, akkor Cézárként ülve papi trónuson, hol kegyelmet, hol “kivégzési” utasítást oszt. A magát családbarátnak mondó kormány világos és egyértelmű utasítása alapján egy háromgyerekes apát tettek utcára azért, mert a hatalom nem tűrheti, hogy egy olyan eseményen szólalt fel, amely nem a fennálló rendszert és annak vezetőjét dicsőítette” – kommentálta az esetet Magyar Péter bejegyzésében.

Magyar Péter egyúttal azt is bejelentette, hogy “nem hagyja az út szélén” Tarr Zoltánt, felkérte, hogy induljon a leendő pártja színeiben az EP választásokon.

Magyar Péter a bejegyzés végén röviden be is mutatja, hogy milyen szakmai múlttal és ismeretekkel rendelkezik pártjának eddig első ismert EP képviselő-jelöltje.

A teljes bejegyzést itt olvashatják:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó:RTL.hu

Kapcsolódó cikkek