Jobbik-Konzervatívok: Az összes miskolci párt félrevezető kommunikációt folytat

Megosztás

Nem először merült fel az igény, hogy a 14 éven aluliak ingyenesen utazhassanak a miskolci villamosokon és buszokon. A legutóbbi közgyűlésen ismét szóba került a téma, de a jelek szerint mindez egyelőre csak terv marad.

A közgyűlés napirendjén szerepelt az a javaslat, melyről Veres Pál január közepén tett először említést. „Ingyenes, környezetbarát, elektromos árammal működtetett közösségi közlekedést akarunk Miskolcon tíz éven belül, minden miskolci számára.”

A képviselők között komoly vitákat gerjesztett a felvetés, ezért a Jobbik-Konzervatívok közleményben tudatta álláspontját, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

“A Jobbik-Konzervatívok miskolci szervezete szomorúan vette tudomásul, hogy a február 29-i közgyűlésen nem kapott többséget a közösségi közlekedés minőségének javítását szolgáló javaslatcsomag, melynek része volt a tizennégy éven aluli, Miskolcon tanuló diákok gyakorlatilag ingyenes utazásának lehetősége.

Még szomorúbban tapasztaltuk, hogy eddig valamennyi politikai párt, aki a testületi ülés óta megszólalt a témában, félrevezető, a miskolciakat hülyének néző kommunikációt folytat úgy kormánypárti, mint ellenzéki oldalon.

A közgyűlés elé a Polgármesteri Hivatal Közlekedésszervező Osztálya által szakmailag alaposan előkészített anyag érkezett, melynek célja a közösségi közlekedés minőségének javítása, a járatkimaradások és egyéb problémák miatt a szolgáltató következetesebb számonkérhetősége lett volna, írja a Jobbik-Konzervatívok.

A javaslatnak szintén előremutató része volt az, hogy április elsejétől a tizennégy éven aluli, Miskolcon tanuló diákok egy vonaljegy áráért vásárolhassanak kombinált havi bérletet.

A Velünk a Város frakció kisebbsége – az MSZP és a DK képviselői – módosító indítványt nyújtottak be, mely a tizennégy éven aluli diákokat érintő rendelkezésen kívül minden más intézkedést kivett az előterjesztésből.

Ezek szerint ők úgy gondolják, hogy a miskolci közösségi közlekedésben jelenleg minden rendben van, nincs szükség arra, hogy a hivatal erősebb kontrollját jogszabályban rögzítő Közszolgáltatási Szerződés elfogadásra kerüljön. Ezt a Fidesz-KDNP, a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció képviselői nem támogatták, így nem kapott többséget. A Jobbik Konzervatívok álláspontja szerint viszont igenis súlyos problémák jelentkeznek a szolgáltatásban, amikor a kimaradó járatok miatt a miskolciak nem tudnak időben eljutni úticéljukig!

A 14 éven aluliak bérletkedvezményét pedig a Közszolgáltatási Szerződés 6-os melléklete tartalmazza, így az előterjesztést elutasító szervezetek, személyek meggátolták a városvezetés által megígért kedvezmény bevezetését is!

A Fidesz-KDNP álláspontját az ügyben még tudomásul venni sem tudjuk, hiszen mind a módosító, mind az eredeti javaslatot elutasították, bizonyítva azt, hogy kizárólag politikai haszonlesés motiválja őket.

A Jobbik-Konzervatívok határozott véleménye az, hogy Miskolcon a közösségi közlekedés számos problémával küzd, melyekre szakmai válaszokat kell adni. Éppen ezért voksoltunk amellett, hogy megvalósuljon a tizennégy év alattiak ingyenes közlekedése és emellett a többi olyan intézkedés is, amely a közösségi közlekedés egyéb problémáira reagál, a szolgáltatás jobb színvonalát célozza. Más pártokkal szemben meggyőződésünk, hogy az utasok, a miskolciak érdekét kell elsődlegesnek tekintenünk. A témában bárkivel és bármikor vállaljuk a nyílt, őszinte vitát, hogy félreérthető és félrevezető félinformációk helyett a valóságról beszéljünk.

Fotó: Minap/Juhász Ákos

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek