Páratlan kezdeményezés: ingyenes üdülés krónikus betegeknek

Megosztás

A KSH adatai szerint Magyarországon évente körülbelül 2 millió ember szenved valamilyen krónikus betegségben, ami a halálozások legfőbb oka. A betegségek egy része gyógyíthatatlan és limitált időt biztosít az érintettek számára. Az Időház egyedülálló kezdeményezése ezeken az embereken és családjaikon szeretne segíteni.

Mi köze van a miskolci idős, mellrák miatt kezelt Marika néni és családja hétvégi nyaralásához egy Új-Zélandra költözött magyar fiatalembernek? Hogyan lehet pénzmozgás nélkül segíteni elesett embertársainkon?

Kétszázezer hétvégi ház, nyaraló, vendégház és üdülő várja térítésmentesen a súlyos, krónikus betegségben szenvedőket és családjukat.

A krónikus betegségek testileg-lelkileg és anyagilag is súlyosan megterhelik a beteget és az őt segítő közvetlen környezetét. Mostantól elég itt regisztrálni és a beteg és családja jó eséllyel kissé felüdülhet.

Az alapító Drávai Tamás elmúlt évtizedek alatt számos karitatív tevékenységben részt vett Magyarországon és külföldön, szülővárosát pedig kiemelten támogatja magánemberként. Az IDŐHÁZ ötletét egy külföldi, hasonló szervezet inspirálta, aminek “pénz nélküli” működése szimpatikus volt számára. Az IDŐHÁZ elindításának folyamatát édesapja váratlan halála gyorsította fel 2023-ban.

Fotó: Időház

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek