Jó ügy érdekében csattogtak az ollók a miskolci fodrászüzletben

Megosztás

Egy nemes ügy szolgálatába nyitott ki a Barber Shop Miskolc. A fodrászszalon dolgozói úgy döntöttek, hogy aznapi bevételükkel Galamb Alex bajba jutott Sütni Jó! Alapítványát segítik. Felajánlásukkal példát mutattak a közösségnek.

A hernádnémeti székhelyű Sütni Jó! Alapítványnak számos támogatója akadt az elmúlt három évben. Volt aki önkéntes munkával, mások adományokkal és eszközökkel segítették őket. Március 3-án a Városház téren működő Barber Shop Miskolc 211 440 Ft-ot utalt át a nehéz anyagi helyzetbe került civil szervezetnek.

Galamb Alex a Pereces városrészben lévő Erenyői Általános Iskolába járt. A cigánysoron nőtt fel, megtapasztalta az állami gondozást, majd kitartó munkával pékmesterré és cukrásszá vált. A Sütni Jó! Alapítvány tanodájában évek óta foglalkozik roma gyermekekkel. Alex jó pedagógiai érzékkel, játékosan tanít, de saját szakmai fejlődését is szem előtt tartja, jelenleg a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem pedagógusképzésére jár, diplomát szerez.

A Barber Shop Miskolc jótékonysági akciót szervezett a Sütni Jó! Alapítványnak (Forrás: Minap)

Példaértékű tevékenységét tucatnyi médiaanyag mutatta már be, de megunhatatlan látni azt az örömöt és odaadást, ami a tanítványai körében tükröződik az arcán.

A tizenéves tanoncok megérkeznek, kezet mosnak, munkaruhába bújnak és különféle péksüteményeket készítenek gyakorlott mozdulatokkal. Az édességékből annyi készül, amiből a kistestvéreknek is jut, hiszen ki ne örülne a frissen sült kakaós csigának vagy a briósnak.

A Sütni Jó! Alapítvány célja a hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekek jövőképének formálása és munkaerőpiaci integrációja. A program sikerrel működik egyre szélesebb körben, ám ehhez folyamatos támogatásra van szükség, és az alapítvány jelenleg is nehéz hónapokat él át.

Miután egy miskolci üzlet fodrászai értesültek a Sütni Jó! szorult anyagi helyzetéről, gyűjtést rendeztek. Egynapi bevételüket ajánlották fel, illetve a hozzájuk eljuttatott adományokat. A jótékony célú hajvágásokat 2024. március 3-án, vasárnap hajtották végre. A 211 440 forintot hétfőn már át is utalták Galamb Alex alapítványnak. A vasárnapi forgalom (191 440 Ft) mellett, további (20 000 Ft) adománnyal egészült ki az összeg.

A fodrászüzlet a közösségi oldalán így indokolta a jótékonysági akciók létjogosultságát:

„Arra biztatunk minden civilt és vállalkozót, hogy merjen beleállni hasonló kezdeményezésekbe, ugyanis ilyenkor nem csak az adományozotton segítünk, hanem a közösségen és saját magunkon is, ugyanis a szép cél és kemény munka gyümölcse előbb-utóbb ugyanúgy a mi hasznunkká is válik.”

Sokan jöttek el a borbélyok felhívásának engedve új frizurát készíttetni. Végül mindenki elégedetten nyugtázta, hogy a karitatív kezdeményezés célt ért.

Kiemelt fotó: Barber Shop Miskolc Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek