Borzasztó tragédia, lakástűzben halt meg egy idős férfi Halmajon

Megosztás

Lakástűzben halt meg egy idős férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Halmajon szombat hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy közleménye szerint hajnalban egy százhúsz négyzetméteres Széchenyi úton található családi ház egyik szobája, valamint tetőszerkezete gyulladt ki. A tűzoltók eloltották a lángokat, és az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt azonban találtak egy embert. Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni.

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az épület hátsó részében még ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot is kivittek.

Dóka Imre felhívta a figyelmet arra, hogy a lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor fokozottabb odafigyelésre van szükség. A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel – mutatott rá.

Sajnálatos módon évente sok ember esik áldozatul vagy szenved károkat lakástűz miatt. A lakástüzek, beleértve az elektromos hibákat, túlfeszültséget, konyhai baleseteket, gyúlékony anyagokat, illetve a fűtési rendszerek és kémények problémáit.

De mit lehet tenni ellene? Felsorolunk néhány tanácsot arra az esetre, ha beüt a baj:

  1. Telepítsen működőképes tűzriasztókat a lakás különböző pontjaira, és rendszeresen ellenőrizze azok működését.
  2. Győződjön meg róla, hogy nincsenek elektromos hibák vagy túlterhelések a lakásban és ellenőrizze az elektromos berendezéseket.
  3. Soha ne hagyjon égő gyertyát vagy égető gyúlékony anyagot felügyelet nélkül.
  4. Ügyeljen a biztonságos fűtésre, mindig jól vizsgálja meg a fűtőberendezéseket és kéményeket.

Képünk illusztráció.

Kép: Pexels

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek