Borsod megyében tavalyhoz képest harmadával nőtt az érdeklődés az eladó lakások iránt

Megosztás

Mondhatni, hogy meglepő adatok derültek ki az ingatlan.com MTI-hez eljuttatott információi alapján: februárban bővülni látszott a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt. Csongrád megyében több, mint 80%-kal nőtt a kereslet tavalyhoz képest, Borsodban ez a szám 37-46% közé tehető.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a közleményben ismertette, februárban több mint 260 ezer érdeklődés érkezett eladó lakások és házak iránt, ami 25 százalékkal több, mint 2023-ban ugyanekkor. A szakember a közleményben jelezte, nemcsak éves összevetésben, hanem januárhoz képest is erősödött a kereslet, 3 százalékkal.

A kereslet élénkülésével párhuzamosan a kínálat is bővült, idén februárban januárhoz képest 8 százalékkal több hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők.

Az eladó lakások és házak kínálata 146 ezerre bővült, ami éves szinten 11 százalékos növekedés.

Balogh László kitért az országon belüli eltérésekre is. Példaként említette, hogy Csongrád-Csanád megyében több mint 80%-kal nőtt a kereslet tavalyhoz képest, ami elsősorban a kínai autógyár, a BYD Szegedre tervezett beruházásának köszönhető.

Emellett Komárom-Esztergom, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 37-46%-kal fokozódott a kereslet az ingatlan.com felületen meghirdetett ingatlanok iránt – olvasható az ingatlanhirdetési portál közleményében.

Képünk illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek