Tragédia az ünnepek alatt – lakástűz áldozata lett egy férfi Miskolcon

Megosztás

Ma, azaz kedd reggel érkezett a jelzés a miskolci tűzoltókhoz, hogy a megyeszékhelyen egy házban kialudt tűz nyomait és egy holttestet találtak. A lakástűzben egy idős férfi halt meg, a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a Kapos utcában, egy 80 négyzetméteres családi ház egyik 20 négyzetméteres szobájából indult a tűz. Tűzoltói beavatkozásra – sajnos – már nem volt szükség, a férfit holtan találták.

Azt feltételezik, hogy a sparheltből kipattanó szikra okozta a tüzet, aminek során egy heverő égett, de hozzáteszik, pontos részleteket csak a vizsgálat után fognak tudni mondani.

Számtalan alkalommal a kataszrófavédelem és minden más szerv is hangsúlyozza, hogy a lakástűz elkerülésének érdekében milyen alapvető, de könnyen életmentő óvintézkedéseket szükséges tenni.

Egyrészről, ellenőrizzük rendszeresen az elektromos készülékeket és vezetékeket. Ne hagyjuk az égő készülékeket felügyelet nélkül, valamint ne hagyjuk a gyertyát égve, ha nincs senki otthon, vagy mindenki aludni ment.

Emellett a legfontosabb a füstérzékelő beszerelése, amit folyamatosan ellenőrizni kell, pl. cserélni az elemeket. Az érzékelő már a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő kimenekülni és hívni a tűzoltókat.

A kép illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek