Máris mentegetőzik Tóth-Szántai a pedofilbotrány miatt?

Megosztás

Csak pár óra telt el azóta, hogy a Fidesz hivatalosan is bejelentette: Tóth-Szántai József lesz a párt polgármesterjelöltje. Az eddig függetlenként reklámozott műsorvezetőnek azonban nem indult jól a narancssárga kampánya: máris arra kényszerül, hogy megpróbálja lemosni magáról szövetségese pedofilbotrányát.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz hivatalosan is bejelentette miskolci polgármesterjelöltjét. Azóta arról is cikket közöltünk, hogy az először függetlennek beállított jelölt, több szálon is kötődik Mészáros Lőrinchez. Erről itt olvashat részletesen.

Elgondolkodtató, hogy a miskolci Fidesz miért épp a pártot súlyosan átszövő, lassan két hete tartó pedofilbotrány idején érezte elérkezettnek az időt, hogy hivatalosan is megnevezze saját jelöltjét. Az viszont talán már nem is meglepő, hogy Tóth-Szántai máris kínos magyarázkodásra kényszerül Facebookon a szövetségese miatt. 

A mosakodás azonban nála is csak addig terjedt, hogy megpróbálja eltávolítani magát a botránytól. Az áldozatokról nem szól egy szót sem bejegyzésében, illetve a mindenkit foglalkoztató kérdéseket sem teszi fel, annak ellenére, hogy szövetségesei biztosan tudnának neki válaszokkal szolgálni. 

Nagyban növelné Tóth-Szántai pedofilellenes hitelességét, ha számonkérné támogatóját, a Fideszt azzal kapcsolatban, hogy hogyan kaphatott kegyelmet a pedofil igazgató bűnsegédje, hogyan lehetséges az, hogy a mai napig nem született indoklás a kegyelemre, illetve érdeklődne, tudott-e a miniszterelnök az esetről. 

Egyébként az utolsó kérdésre sejthetjük a választ, hiszen Magyar Péter (Varga Judit igazságügyi miniszter volt férje) a Partizánnak adott interjújában arról beszélt, hogy Budaházy kegyelmi ügyét is kormányülésen vitatták meg. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek