Varga Judit volt férje kitálalt a Partizánnak Rogánról, a Fidesz kommunikációs gépezetéről, pedofilbotrányról

Megosztás

Ha azt gondoltuk, a Facebook-posztjával szállt páros lábbal Rogán Antalba és a Fidesz legfelső körébe, nagyot tévedtünk. Varga Judit volt férje borítja a bilit és elképesztő nyíltsággal beszél a kormányzópártok példátlan maffiamódszereiről és “belső magjáról”.

Azért hallgatott egy héten át a Sándor-palota a kegyelmi ügyről, mert a Rogán-művektől ezt a tanácsot kapták, ehhez képest nagyon csúnyán elbánt a Fidesz kommunikációs gépezete a köztársasági elnökkel – mondja Magyar Péter a Partizánnak adott interjúban. Szerinte a volt felesége ügyei közül korábban is volt, amely került nyilvánosságra, hogy kevés ember tudott róla, és ezek egyike volt Rogán Antal. Az interjú cikkünk megjelenésekor még tart.

Vasárnap este interjút sugárzott a Partizán Magyar Péterrel, a képviselői mandátumáról szombaton lemondott egykori igazságügyminiszter Varga Judit volt férjével, azok után, hogy Magyar Péter szombaton, Novák Katalin lemondását követően Facebook-üzenetben támadt neki Rogán Antalnak – írta a Hvg.

Arra a kérdésre, hogy milyen reakciókat kapott fideszees körökből arra a döntésére, amely szerint minden kormányzati céges pozíciójáról lemondott, azt mondta, semmilyet nem kapott. A közvetlen környezete azonban óvta attól, hogy kitegye az ominózus Facebook-posztot. Annak tartalma azonban már régóta érlelődött benne, csak amiatt nem állhatott ki a nyilvánosság elé, mert volt felesége még politikai pozíciót töltött be.

Azt mondja, most elért egy olyan szintet a dolog, hogy ez így nem mehet tovább. Ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel, akkor bizonyos dolgokat ki kell mondani. Azt mondja, érti a kritikát, amely szerint eddig a haszonélvezője volt ennek a rendszernek, de ez a dolog már túlmutat mindenen. Ami hétvégén történt, az már nem mehet tovább szerinte.

Mutatkozott arra esély, hogy egy olyan generáció jön a Fideszen belül, akik átveszik az irányítást és más lesz belőle, a felesége is dolgozni ment a kormányba, nem anyagi haszonszerzésből és soha nem is vett el semmit a közösből. Mutatkozott esély arra, hogy megváltozzanak a dolgok, de a hétvégi események ennek alávágtak.

Őt mélységesen felháborította, ahogyan a jobboldali sajtó, Rogán Antal irányításával, a köztársasági elnökkel bánt, függetlenül attól, hogy hibázott. Itt arra gondol, hogy Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben beleszállt páros lábbal Novákba, mert ha a sajátunkkal így bánunk, akkor másokkal hogyan bánunk. Szerinte azért hallgatott egy héten át a Sándor-palota a kegyelmi ügyről, mert a Rogán-művektől ezt a tanácsot kapták, majd utána jött Orbán bejelentése. Bayer Zsolt mögött felbujtóként Rogán Antal véli felfedezni Magyar Péter, már csak azért is, mert még az MTI-közleményeket is Rogánék hagyják jóvá, nem kell sokat gondolkodni arról, hogy ki állhat a kommunikációs támadás mögött.

Lehetséges, hogy voltak mérések Novákról, de Magyar szerint ezek az intézetek azt mérik, amit a megrendelő akar.

Magyar Péter arról is beszélt, hogy több olyan ügy volt, amely a kelleténél jobban ráégett a feleségére. Ilyen volt a budai lakásvásárlásuk, amelyet hitelből intéztek, és amelyről eredetileg Orbán Viktor, Gulyás Gergely és Rogán Antal tudott, és alighogy Varga elmondta előre az információt nekik, rövid úton kijött az információ a Blikkben. Rogántól azt az ukázt kapta a feleségem, hogy ne kommunikáljon, pedig könnyen magyarázható sztori volt – mondja Magyar, aki aztán azt mondja, a saját maga szakállára elkezdett kommunikálni. Kommunikációban kemény katonai rend van a Fideszben, az van, amit Rogán Antal mond – magyarázta. Magyar azt magyarázta, hogy amikor a felesége botránya kitört, akkor utána derült ki Rogán új feleségének földügye, ami szerinte így már sokkal kisebb port kavart.

Ha azt nézzük, hogy kik azok a fideszesek, aki fiatalok, nyelveket beszélnek és nincsenek kétes üzleti ügyeik, akkor kettő közülük kiesett Novák és Varga személyében – érezteti Magyar azt, hogy valakinek előnye származik belőle, hogy a Fidesz két fiatal kádere kiesik most a képből.

Aztán azt mondta, érdekében szerinte senki nem állt a jobboldalon annak, hogy ne Novák legyen az államfő.

A kegyelmi ügyekről azt mondta, nehezen tudja elképzelni, hogy ne lett volna egyeztetés a Sándor-palota és a fideszes vezetés között, azt például biztosan tudja, hogy a Budaházyéknak adott kegyelemről volt magas szintű egyeztetés.

EXKLUZÍV: Varga Judit exférje a pedofilbotrányról, Rogán Antalról és a fideszes törésvonalakról

Szombaton lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter, aki a Fidesz európai parlamenti listáját vezette volna. Ezzel együtt szakított az Orbán-rezsimmel Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki bejelentette, hogy lemond állami kötődésű megbízásairól: távozik a Magyar Közút igazgatóságából, valamint az MHB Bank felügyelőbizottságából is.

Orbán Viktor univerzumában Rogán egyfajta Richelieu – fogalmazott Magyar. Azok az emberek röhögnek mindig magukban, akik soha nem állnak ki a nyilvánosság elé, akik sosem elszámoltathatók, és azok viszik vásárra a bőrüket, akik elszámoltathatók. Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy ez nem most kezdődött, Rogán már régen is ilyen pozícióban volt, és a Fideszen belül nem látni kritikát Rogán működését illetően, Magyar azt mondja, nem biztos, hogy a fideszes világ jól jár Rogánnal, de két fideszes világ van, a külső világ nem lát bele a belső világba. Rogán Antalnak borzasztó, talán példátlan hatalma van, pláne, hogy most már a titkosszolgálatok is hozzá kerültek. …

Alighanem, ez lehet a Fidesz “Őszödi beszédje”, kérdés, kikhez jut el és kikhez nem.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek