A Fidesz elismerte a nyilvánvalót – valójában az ő polgármesterjelöltjük Tóth-Szántai József

Megosztás

A miskolci “független” polgármesterjelöltről nem tartott sokáig, hogy fellibbentsék a fátylat, bár a korábbi kapcsolatok miatt eddig is nyilvánvaló volt, melyik pártnak a hátszelét élvezi az utóbbi hetekben hirdetésekre feltűnően sokat költő Tóth-Szántai. A Borsod24 pedig már bő egy héttel ezelőtt teljesen fixre vette a fideszes kötődést.

Igaz, nem is volt olyan bonyolult látni a szemünktől, hiszen a korábban még hosszú hajat viselő Tóth-Szántai József rendre fideszes politikusok oldalán mutatkozott és feltűnően sokat költött hirdetésekre is az utóbbi időben. Mindezt úgy, hogy Mészáros Lőrinc gyakorlatilag a főnöke lett a rádiónál, ahol dolgozik. Ezt a szálat is kibontotta a Borsod24 a múlt heti cikkben. Ami pedig a pártszimpátiát illeti, a B24 gyakorlatilag szó szerint megjósolta azt, ami végül csütörtökön be is következett.

“A semmiből előkerült amatőr politikus neve hallatán a legtöbben inkább arra tippeltek, hogy hiába próbálják civil és független jelöltként beállítani, valójában a Fidesz-KDNP támogatását élvezi és a kormánypártok hamarosan be is jelenthetik, mint saját jelöltjüket” – írtuk. És valóban így lett, nem túl nagy meglepetésre, a “civilek” támogatása pedig szintén erős szemfényvesztés. “…az egyesület, amely bejelentette, hogy Tóth-Szántai Józsefet indítja polgármesterjelöltnek, alig egy hónappal ezelőtt jött létre. Eddig korábban semmilyen közéleti, politikai tevékenységet nem folytattak”. Ezen kívül, lepődjünk meg, az egyesület elnöke Tóth-Szántai József, alelnöke Nagy Sándor.

Már Kiss János és Csöbör Katalin is szinte egyszerre beszámolt a nagy hírről, aminél csak a bejelentés időpontja volt kérdéses számunkra.

“Választási szövetségre léptünk a miskolci civilekkel. Abban is megállapodtunk, hogy közös polgármesterjelöltet állítunk, Tóth-Szántai Józsefet, aki a mai napon elnyerte a Fidesz tagság bizalmát. Tartsanak velünk, legyen Miskolc az első!” – fogalmazott az alsózsolcai akkufeldolgozó botrányában jelentős népszerűségvesztést elszenvedő Csöbör.

Innentől tehát hivatalosan sem kérdés tovább, a Fidesz embere Tóth-Szántai József.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek