Elsöpörte a pedofilbotrány, lemondott Novák Katalin – gyorsan követi is őt Varga Judit

Megosztás

Ahogyan az a mai hazautazásakor várható volt, a köztársasági elnök lemondott. De a nemrég még Igazságügyi Miniszterként dolgozó Varga Judit is nyakig sáros az ügyben. Nemhivatalos források szerint már Varga Judit is távozóban.

A pedofilbotrány miatt lemondott Novák Katalin köztársasági elnök.

Novák tavaly április 27-én adott kegyelmet Budaházy György és társai mellett egy bizonyos K. Endrének is. K. Endre a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese volt, ő jogerősen azért kapott három év négy hónap börtönbüntetést, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a Fidesz EP-listájának élére tervezett Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel, akinek ellenjegyzése nélkül K. Endre nem kaphatott volna kegyelmet. Ugyanakkor Kocsis Mátéhoz közeli forrásaink szerint Varga szintén kénytelen hátralépni és repül az EP-lista éléről.

Tizenöt éven belül másodjára fordul elő, hogy jobboldali köztársasági elnök bukik Magyarországon, azonban míg Novák Katalint egy pedofilügy, Schmitt Pált egy ahhoz képest ártatlan plágiumbotrány söpört el. Kérdés: ennyiben marad a dolog, vagy folytatódik és kiteljesedik a botrány? Nehéz elképzelni, hogy csak ők ketten gondoltak egyet és “felső sugallat” nélkül megkegyelmeztek K. Endrének. Kerekedik még nagyobb botrány?

Frissítés: Valóban lemondott Varga Judit is. „Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is” – jelentette be Facebook-oldalán Varga Judit alig pár perccel azután, hogy Novák Katalin lemondott a köztársasági elnöki posztról.

A rendszerváltozás óta az elnök egyéni kegyelmi döntésének érvényességéhez az igazságügyi miniszter ellenjegyzése szükséges. „Én folytattam azt a több mint 25 éves gyakorlatot, miszerint az igazságügyi miniszter tudomásul veszi az elnök kegyelmi döntését” – fogalmazott Varga.

Varga 2023 júliusában lemondott a miniszteri posztról, ám a Fideszben fontos szerepet szántak neki:

a tervek szerint ő lett volna a Fidesz-KDNP listavezetője a júniusi európai parlamenti választáson.

A sors fintora, hogy Varga Judit simán túlélte az egyébként elképesztő Pegasus-botrányt, a szintén döbbenetes Schadl-Völner korrupciós ügyet, ahol mindkétszer erős gyanú merült fel az Igazságügyi Miniszter asszony érintettségére. Ez a váratlanul a semmiből kirobbanó botrány pedig végül elsöpörte. Pedig nagyon sokan most is azt állítják, ők csak parancsot teljesítettek ezzel a jóváhagyott kegyelmi kérvénnyel. Egy felsőbb fideszes vezető parancsát.

Érdekes közös kép – mi a közös bennük a mai nap után?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek