Hivatalosan is megszűnt a miskolci Varga Judit képviselői megbízatása

Megosztás

A közéleti híreket figyelemmel követők számára nem újdonság, hogy a miskolci születésű Varga Judit egykori igazságügyi miniszter Novák Katalin köztársasági elnökkel együtt távozott, parlamenti mandátumáról és EP listavezetői helyéről egyaránt lemondott. A Telex birtokába került lemondó nyilatkozatból kiderült, ez február 16-án, azaz a tegnapi napon hivatalosan is megtörtént.

A Fidesz ex-országgyűlési képviselőjének beadott nyilatkozatával megszűnik a megbízatása. Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét írásban tájékoztatta a döntéséről.

Ez egyúttal azt jelenti, hogy a képviselői tiszteletdíjára, a mentelmi jogára és más típusú juttatásokra sem számíthat, mint amilyen az igény szerint kérhető albérlet, iroda, vagy benzinkártya volt.

„Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom. Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is” – írta múlt hét szombaton a Facebookon.

A Telex hozzátette, megkeresték a Fidesz-frakciót, hogy melyik képviselőjük fogja megkapni a távozó Varga helyét, de nem érkezett válasz.

A Borsod24-en hosszú cikkben írtunk Varga Judit életpályájáról, megemlítve, hogy politikai csillagzata még a NER-en belül is szokatlanul gyorsan emelkedett fel. Emellett kitértünk a családi hátterére, tanulmányi eredményeire, valamint karrierjének főbb állomásaira.

Kép: Máthé Zoltán/MTVA

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek