Magabiztos polgármesteri győzelem lapunk online szavazásán

Megosztás

Veres Pál toronymagasan megnyerte azt a voksolást, amelyet a Borsod24 hirdetett meg karácsony előtt. Az olvasóinkhoz intézett kérdés a következő volt: Ön kit szavazna meg Miskolc polgármesterének, ha most vasárnap tartanák az önkormányzati választásokat?

A második helyért sokkal izgalmasabb verseny zajlott a Fidesz-KDNP még ismeretlen jelöltje és a DK-s Hegedűs Andrea között, amelyet ugyan csak egy hajszállal, de a kormánypárti voksolók húztak be. 

A regnáló polgármester 5650, a Fidesz indulója 2761, Hegedűs Andrea pedig 2709 szavazatot kapott. Százalékokban kifejezve ugyanez a végeredmény az alábbi képet mutatja: 51-25-24%.

Ugyan egy online szavazásból nem szabad messzemenő következtetést levonni, különösen egy fél év múlva következő választással kapcsolatban, de beszédes, hogy a város jelenlegi vezetője több voksot gyűjtött be, mint a másik kettő együttvéve. Az is érdekes eredményként értékelhető, hogy négy nehéz év után Veres Pál ekkora népszerűségnek és elfogadottságnak örvend a borsodi megyeszékhelyen – miközben a propagandamédia, a Fidesz-KDNP és az őt támadó ellenzéki párt szerint is elenyészó a támogatottsága és lényegében megbukott.

Az ellenzék szempontjából mindenképpen jó hír a polgármester ereje, amit árnyal, hogy jelenlegi egyetlen ismert kihívója is ellenzéki politikus, aki a jelen szavazás alapján sokkal csekélyebb mértékben képes megszólítani a választókat. 

Érdekes – bár nem váratlan – eredmény az is, hogy a Fidesz-KDNP szavazói úgy is közel háromezren saját jelöltjükre szavaztak, hogy fogalmuk sincsen, ki indul majd 2024 júniusában Miskolc polgármesteri székéért.

Az online szavazás másik tanulsága a Borsod24 beágyazottságával és elfogadottságával kapcsolatban vonható le. A négy nap alatt beérkezett 11 069 szavazat minden várakozásunkat felülmúló érdeklődést jelent lapunk számára, és alátámasztja az olvasottsági statisztikákban mutatkozó eredményeinket, miszerint független médiafelületként is lehetséges olyan nagy olvasóközönséget kialakítani, amely erős konkurenciája a helyi sajtópiacot uraló, több évtizede működő, különböző kormányzati és önkormányzati pénzekből fenntartott online lapoknak.

Lapunk online szavazásán Veres Pál mindent vitt: az eredmények azt mutatják, hogy akkor is képes lenne nyerni az önkormányzati választásokon, ha a Fidesz-KDNP és a DK együtt indulna ellene

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek