Így szenderegnek békésen a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola kicsi kutyusai

Megosztás

Betekinthetünk a hihetetlenül aranyos kutyusok mindennapjaiba, hogyan dolgoznak, hogyan tanulnak, hogyan alszanak. Egyik kép aranyosabb, mint a másik. Karácsonyra nincs is ennél szebb és cukibb látvány.

A nagy játékban elfáradtak, egymás mellé bújtak, hogy kipihenjék magukat Zina nyolchetes kölykei. A kicsikhez meghívtuk Varga Nórát, aki az alapítványtól kapta vakvezető kutyáját és szívén viseli küldetésünket – írta szombati közleményében Berta László, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kommunikációs vezetője, kinek szavait a Minap idézi.

A kölykök az alapítvány tenyésztői programjában születtek, belőlük képezik a jövő vakvezető kutyáit.

– Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van, és 12-15 kutyánk áll kiképzés alatt. Terveink szerint tenyésztői programunkban évente 30 kölyök születik, akikből a következő évben vakvezető kutya válhat – tette hozzá Berta László.

Most kicsit betekinthetünk az alapítvány közösségi oldalának segítségével, hogyan zajlanak a kutyusok és kiképzőik mindennapjai. Karácsonyi képgyűjtemény.

A kutyus a cipőboltban, próba közben édesen elszenderedett
Végre láthattam havat
Megfürdettél, törölgess még egy kicsit
Jé, ez a tacskó kölyök nálam is kisebb, jaj, de szeretlek téged, megpuszillak
Olyan vagy, mint a gazdim, te is kapsz puszit
Így kezdődött az életünk, mi pedig mások életét tesszük szebbé

Hát nem édesek?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek