Gondozott és Zöld Miskolc: új utcabútorok érkeznek

Megosztás

Vadonatúj utcabútorok érkeznek pénteken a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-hez, a padokat, kerékpártárolókat és hulladékgyűjtőket a Zöld és Gondozott Miskolc Program részeként hamarosan kihelyezik majd a közterületekre, szerte a városban.

A programban összesen mintegy 900 millió forintot fordít a város zöldítésre, a már meglévő zöld területek karbantartására, fejlesztésére és revitalizációjára, utcabútorok, hulladékgyűjtők és kerékpártárolók beszerzésére.

A tervek szerint csaknem 160 új padot helyeznek ki, jut belőle a Széchenyi utcára, a Szent István térre, az Erzsébet térre, a Hősök terére, a Vörösmarty térre, a Mancs térre és a Szinva teraszra, illetve a népkertbe, ahol új asztalok is helyet kapnak majd.

Biciklitárolókból összesen csaknem 80 darabbal gazdagodik majd Miskolc városa, ezeket ugyancsak a Széchenyi utcán, a Szent István téren, az Erzsébet téren, a Hősök terén, a Szinva teraszon, a Vörösmarty téren, illetve a népkertben vehetik majd igénybe a kerékpárosok.

Régi problémát orvosol a város azzal a száznál is több új közterületi hulladékgyűjtővel, amelyek a Széchenyi utcán, a Szent István téren, az Erzsébet téren, a Hősök terén, a Vörösmarty téren, a Népkertben, az Európa téren, a Kazinczy utcán, illetve a Szinva teraszon és az ott lévő buszmegállóban kapnak majd helyet.

Nem marad ki a fejlesztésből Miskolctapolca sem – a Gondozott és Zöld Miskolc programban ott 15 új hulladékgyűjtő és 4 új kerékpártároló kerül majd kihelyezésre.

Miskolc városa okosan és takarékosan költötte el az előző ciklusban megnyert TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati forrásokat, ennek köszönhetően fordíthat most 900 millió forintot több lépcsőben zöldítésre, parkosításra, a közterületek rendezésére, rendbe tételére. 

Ez az összeg a tavasz végén lezárult beruházások és projektek felszabaduló forrásaiból áll rendelkezésre, Veres Pál polgármester pedig úgy döntött, hogy ezt a pénzt nem adja vissza az EU-nak és a kormánynak, hanem a város javára fordítja a lehetőségeknek megfelelően. 

A program végére zöldebb és gondozottabb lesz Miskolc, tisztábbak és szebbek az érintett területek, csökkennek a város megörökölt tájsebei és élhetőbb, szerethetőbb lesz a városunk – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolci Városháza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek