Se autó, se pénz – Hatalmas csalássorozatra derülhetett fény a gesztelyi kereskedésben

Megosztás

Érdekes események történtek Gesztelyben. Egyre többen ugyanis azt állítják, a Forza Autóudvar névre hallgató használtautó-kereskedésből az ott tárolt gépjárművek egyik napról a másikra elkezdtek eltűnni.

A történet egy, az erre létrehozott Facebook-csoportban, a „Forza Autó Udvar (Gesztely) károsultjai” bontakozott ki. Az üzletvezető, egy bizonyos Krisztina, akinek neve sokszor elhangzik a bejegyzések között elméletben különböző módokon is átveri a vásárolni vágyókat. Egy Mariann nevezetű hölgy például arról számolt be, hogy az autó, amit vásárolt volna kettő héttel előtte el lett adva egy család számára, sőt, állítása szerint egy harmadik átvertről is tudnak, akinek szintén odaígérték a járművet.

A spontán szerveződés vezetője Gábor névre hallgat, neki egy barátját károsították meg. Ezután úgy gondolta, igazságot fog szolgáltatni, és megpróbálja összeszedni azokat, akik hasonló cipőben járnak. Az ő posztjaiból tudhattuk meg, Krisztina egyáltalán nem mutatott szándékot arra, hogy a barátnak okozott anyagi kárt bármilyen formában megtérítse. Emellett sok, az ügyhöz releváns információt osztott meg a csoportban.

Egyre kevesebb autó található a telephelyen (Fotó: Facebook)

A bejegyzések alapján az autók egyre gyorsuló ütemben tűnnek el a telephelyről. Gábor szerint ezeket traileren és a „saját lábukon” viszik Hernádnémeti felé, egy fekete hajú hölgy vezényletével. A szerző arra is felhívja a figyelmet, hogy a tulajdonos férje karosszérialakatos, szóval gyanítja, hogy ott még megtalálható lesz néhány autó. Érdekesség továbbá, hogy információi szerint múlt hét kedden is már két rendőrautó várta Krisztinát, egy civil és egy járőrkocsi.

A jelenlegi információk alapján tehát többrétegű a csalássorozat. Az is előfordul, hogy több embernek adják el ugyanazt az autót, viszont az is fellelhető, hogy valakinek eladnak egy gépjárművet, arra az elvárt összeget elkérik, majd onnantól kezdve csak kikerülő, terelő válaszokat adnak. Megkerestük a Forza Autóudvart és a Rendőrséget is az üggyel kapcsolatban. Az autóudvartól azt próbáltuk megtudni, mi a reakciójuk a vádakkal kapcsolatban, míg a Rendőrségtől a feljelentések számáról, és egy esetleges nyomozásról érdeklődtünk.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre elárulta, a kereskedés ügyében sikkasztás megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítottak.

A Forza Autóudvar eddig nem reagált megkeresésünkre, válaszuk esetén cikkünket frissíteni fogjuk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek