Új hulladékválogató üzem Miskolcon – ezzel is zöldebbé válik a város

Megosztás

A megye legnagyobb kapacitású szelektív hulladékválogató üzemét adták át a városban, a beruházás négymilliárd forintból valósult meg.

Az átadó ünnepségen elhangzott, hogy a beruházás megvalósítása érdekében a megye négy nagy hulladékgazdálkodási önkormányzati társulása, a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás, a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladékkezelési Önkormányzati Társulás, illetve a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás közösen pályázott a támogatásért, megalakítva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Konzorciumot – számolt be a Minap

A 2021-ben megkezdett beruházás célja a hulladékgazdálkodási rendszer átalakításával, területi optimalizáció útján a B.-A.-Z. megyében kialakított új hulladékgazdálkodási régióban a hulladékgazdálkodás országos elvárásait és céljait meghatározó Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Tervben előírt kötelezettségek teljesítése volt. Ennek érdekében épült meg az új szelektív hulladékválogató csarnok és a kiszolgáló infrastruktúra Miskolcon – köztük a korszerű hulladék átrakóállomás is -, a már működő hulladékgazdálkodási központ közelében.

Mit kezdünk az egyre több szeméttel, amit nem eldobálni vagy elégetni kell, hanem lehetőség szerint újrahasznosítani? Ebben egy hatalmas lépés ez a most átadott beruházás, úgy Miskolcnak, mint a vármegyének. Egy zöldebb és fenntarthatóbb világ felé. Az új üzem lépcsőzetesen átveszi az eddig működő vármegyei válogatóművek munkáját, így azok fokozatosan kivezetésre kerülnek a rendszerből, vagy más funkciót kapnak. Jelenleg a bevezető próbaüzem zajlik, a létesítmény július 1-jét követően áll teljesen szolgálatba, utána egy hosszabb folyamatban veszi át a vármegye többi válogatójától a munkát, akkor már a MOL Zrt. égisze alatt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek