Szombaton elstartol az előválasztás első fordulója – ezeket az információkat érdemes tudni

Megosztás

Holnaptól, azaz szeptember 17-től lehet személyesen vagy online szavazni az előválasztás első fordulójában azokra a jelöltekre, akiknek sikerült összegyűjteni a szükséges aláírásokat. A szavazásra jogosultak személyesen a saját körzetükben szavazhatnak a kijelölt szavazópontokon egészen jövő vasárnapig.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd döntött úgy, hogy közösen indulnak 2022-ben az országgyűlési választáson, azaz közös miniszterelnök-jelöltet, Magyarország 106 országgyűlési egyéni választókerületében pedig 106 közös jelöltet és közös listát állítanak. Jelöltjeiket ezen az előválasztáson állítják fel.

Minden választó egy miniszterelnök-jelöltre, és a saját választókörzetének egy országgyűlési képviselőjelöltjére adhatja le a voksát. A miniszterelnök-jelöltekre két fordulóban lehet majd szavazni – már amennyiben egyiküknek sem lesz 50% feletti győzelme –, míg egyéni országgyűlési képviselőjelöltek esetében csak egy forduló lesz, a legtöbb szavazatot kapó jelölt győz.

Az online szavazás regisztrációhoz kötött, ehhez a részleteket itt tudja elolvasni. A hagyományos voksoláshoz pedig interaktív térképet készítettek, amit itt is elérhet.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen hét választókörzet van, megyénk országgyűlési képviselőjelöltjeiről itt tájékozódhat.

Ha valaki pedig a saját választókerületében induló jelöltekről szeretne részletes tájékoztatást kapni, az kattintson alább a saját körzetére az információkhoz:

BAZ1

BAZ2

BAZ3

BAZ4

BAZ5

BAZ6

BAZ7

Kapcsolódó cikkek