Több fa kivágásával jár a turbókörforgalom megépítése

Megosztás

Az említett fák az építkezés útjában vannak, de a kivitelező azt ígéri, a körforgalom területén, illetve Miskolc más, erre kijelölt helyein a kivágott fák számának többszörösét pótolják.

Megkezdődik jövő héten azoknak a fáknak a kivágása, melyeket érint a Vörösmarty és Király utcák találkozásában kialakítandó körforgalom építése, valamint a Vörösmarty utca négysávosítása – közölte szerkesztőségünkkel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A cég közölte, a kivitelező a kivágott fák és cserjék helyett többszörös mennyiségben fog hasonló növényeket telepíteni a körforgalom területén, a Vörösmarty utcán és a munkaterületen belül, továbbá a miskolci önkormányzata által kijelölendő egyéb területeken is.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Y-híd beruházáshoz kapcsolódó munkálatok miatt szükséges földmunkák, közműkiváltások az elmúlt hetekben kezdődtek el, de a tényleges útépítési munkák csak novemberben startolnak.

Első ütemben a körforgalom keleti oldala épül meg a jelenlegi burkolaton kívüli részeken, ezt követi a keleti oldal jelenlegi burkolaton belüli szakaszának a megépítése. Ezután a Király utca forgalmát szűkített sávokon átterelik a megépült fél körforgalomra és harmadik ütemben épül a körforgalom nyugati oldala.

A Vörösmarty utcát is érintik a munkák: itt az úttestet egy 570 méteres szakaszon bővítik kétszer kétsávosra. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek