Magyar Péter utoljára az ATV-ről

Megosztás

Rengetegen csak a felszínt látják (a kormányzati média pedig ezt kiemelkedő illetlenségként sulykolja is), ám a Tisza Párt vezére mélyebb magyarázatot adott a történtekre, miért viharzott ki a hétfő esti interjú legelején Magyar Péter. Külön érdekesség, amit Hadházy Ákos fűzött hozzá a történtekhez.

A vasárnapi választásokon is meglátszott, mekkora erőt képvisel már most is Magyar Péter és a Tisza Párt, éppen ezért hökkent meg egy seregnyi ember, amikor a korábban is határozottságáról elhíresült Magyar másfél perc után elhagyta az ATV stúdióját és közben még odaszólt Németh Sándornak is.

A Borsod24 szerkesztőségével megosztotta Magyar Péter, mi is állt a háttérben, erre pedig még rá is erősített Hadházy Ákos, akit három éve szintén nem véletlenül nem láthatunk ugyanabban a televízióban interjút adni. Íme Magyar Péter levele, amit a Tisza Párt bocsátott rendelkezésünkre.

“Utoljára az ATV-ről. Ahogy a MÚOSZ alelnöke tegnap helyesen elmondta, ha egy televíziónak problémája van egy politikus korábbi nyilatkozataival a tv szerkesztési elvei kapcsán, akkor ezt természetesen jelezheti az interjú előtt vagy után. Az viszont elfogadhatatlan, hogy élő adásban az előző napi választási eredményekkel mit sem törődve, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének egyetlen kérdést sem tesz fel a riporter, hanem a saját hazug narratívájukat erőltetve kutyakomédiának nevezi a tényeket. Ha a riporter újra ilyen helyzetet teremtene a propaganda megrendelésére, újra kijönnék a stúdióból. 

Az ATV a tegnapi eljárásával nem csak a TISZA Pártot, hanem a ránk szavazó 1.342.000 magyar embert hozta kellemetlen helyzetbe. Én az előzmények ellenére azért nyújtottam békejobbot és mentem be tegnap az Egyenes Beszédbe, mert úgy éreztem, hogy az ATV nézői megérdemlik az egyenes beszédet. Sajnálom, hogy a nézők százezrei, akik leültek a képernyő elé, nem hallhattak semmit a június 9-i politikai földindulásról és a TISZA Párt jövőbeni terveiről. 

Itt szeretném jelezni, hogy Kocsi Ilonának, a MÚOSZ elnökének azon nyilatkozata, miszerint én jogsértést követtem volna el, téves, mivel egyrészt nem beazonosíthatóak a személyek, másrészt mindegyik szereplő nyilvánosan beszélt a felekezeti hovatartozásáról. 

Köszönettel vettem a HIT Gyülekezete gratulációját a TISZA Párt által elért átütő választási eredmény kapcsán és innen szeretném biztosítani a gyülekezet minden tagját, hogy mint minden egyház, ők is számíthatnak a TISZA Párt támogatására. A TISZA Párt soha nem fog ellehetetleníteni egyházakat a párt vezetőinek személyes politikai vagy hitbéli meggyőződése miatt. Ha bárkit megbántottam a tegnapi posztommal, attól elnézést kérek. 

Magyar Péter” – eddig a levél.

Hadházy Ákos, a mostani rendszer másik látványos ellenzője a Facebookon tett közzé egy narratívát, ami szintén más megvilágításba helyezi Magyar Péter kiviharzását. “Én több mint három éve nem jártam az ATV stúdiójában, és azt hiszem, sokkal előbbre tartanánk, ha több politikus is így tett volna.

Nem tudom, hogy a tegnapi vitában kinek volt igaza, mi állt a piros dossziéban és milyen sms-ek, telefonhívások zajlottak a meghívások során. Ennek a posztnak nem az a célja, hogy védje vagy elítélje Magyar Pétert azért, amit tegnap tett, vagy posztolt.

Viszont az ATV-ről újra és újra beszélni kell, akkor is, ha megint egymillió forintos sérelemdíjért perelnek (elvesztenék megint, mint legutóbb), mert a hibrid rezsim által felépített demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna, még akkor is, ha a benne dolgozók közül egyáltalán nem mindenki szeretne csak szerepet játszani.

Korábban sokszor és részletesen kifejtettem az érveimet, most csak három egyszerű dologra hívnám fel a figyelmet:

– Az ATV hivatalosan akkor vált a rendszer részévé, amikor az utolsó független rádiótól, a Klubrádiótól mondvacsinált okokkal elvett frekvenciára rárepült. Tamás Gáspár Miklós, aki értette, hogy mit jelent az ELLENÁLLÁS, akkor bojkottot hirdetett Németh Sándorék tévéje ellen. Ehhez csatlakoztam én is, sajnos a politikusok közül egyetlenként.

– Az ATV egyetlen feladata a független média látszatának fenntartása. Valóban több dologról lehet ott szó, mint mondjuk a HírTV-ben, azonban egészen nyilvánvaló, hogy az, csak AZ és ANNYISZOR hangozhat el, amit és ahányszor Rogánék – formálisan vagy informálisan – megengedik. A királyi család ügyei például tabunak számítanak. Aki kételkedik ebben, írja be a keresőbe, hogy Hatvanpuszta és ATV. Valami egészen nevetséges – és egyben bizonyíték is – volt, amikor az ellenem indított rágalmazási perben az ATV úgy próbálta bizonyítani az igazát, hogy valamikor régen néhányszor egy interjúalany megemlítette Orbánék uradalmát. Én magam is beszéltem róla, amikor tudtam, de arra is emlékeszem, amikor a riporterek próbálták gyorsan másra terelni a szót. Az egészen biztos, hogy proaktívan, saját anyagban az ATV az Orbán család mesés gazdagságáról alig-alig tudósít.

– Kevésbé ismert, de tény: az ATV már nem a Hit Gyülekezete tulajdona, hanem annak milliárdos lelkésze és családja kiprivatizálta azt (sokak szerint megkérdőjelezhető módon). Az is tény, hogy Németh Sándor számtalanszor megkérdőjelezhetetlenül hitet tett a Fidesz és Orbán mellett.

– Teljes tévedés azt hinni, hogy az Egyenes Beszédben érvelve bármilyen választás megfordítható lenne és az ATV helyettesíteni tudja a szabad közmédiát. Ez csak a hatalom által szándékosan fenntartott látszat. Az Egyenes beszédet 100-150 ezer ember nézi. A maradék 8,5 millió választópolgár viszont nem.

Azok a politikusok, akik azzal mérik a sikerüket, hogy behívja-e őket az Egyenes Beszéd és vajon hány percet kapnak, hanyadikak lesznek, vagy esetleg csak a reggeli műsorba mehetnek, mindannyian a propaganda szándékai szerint cselekszenek: szereplők egy jól kitalált demokrácia színházban.

Nem állítom, hogy tegnap Magyar Péter mindent helyesen tett vagy írt. Ahogy mondtam, ez a poszt nem is erről szól. Inkább arról, hogy nem a kivonulás vagy annak módja volt a baj, hanem az, hogy egyáltalán bement abba a stúdióba!” – írja Hadházy. (Ez az írás még Magyar Péter levele előtt került ki a közösségi médiába.)

A jelek szerint nemcsak árad a Tisza, hanem hullámzik is rendesen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek