Bódis Krisztának nincs helye az ATV-ben

Bódis Kriszta

Megosztás

Bódis Kriszta író, pszichológus, dokumentumfilmes és aktivista, az Ózdon működő Van helyed! alapítvány megálmodója is az ATV bojkottjára hívta fel követőit.

Bódis Facebook-bejegyzésében közölte, hogy bojkottálja az ATV csatornát. Döntését azzal indokolta, hogy sem írói, sem civil munkássága nem kapott elegendő figyelmet a televíziónál az elmúlt 14 évben. Bódis Kriszta munkái gyakran emberi sorsokat, közösségi problémákat mutatnak be, különös tekintettel a hátrányos helyzetű, roma közösségekre. A Van Helyed program alapítójaként a szociális integrációt és oktatást segíti elő díjnyertes művészi tevékenységével.

Bódis azt írta, ritkán hívták csak meg különböző műsorokba, akkor is csak afféle “érdekes színfoltként”, azonban a Magyar Péterrel kapcsolatos ATV-s eset után úgy határozott, többé nem vesz részt a csatorna munkájában. Időközben Magyar Péter kivonulását Rónai Egon műsorából már legalább egymillióan nézték meg.

Facebook-posztjában Bódis arra kérte olvasóit és követőit, hogy ők is csatlakozzanak a bojkotthoz, és más platformokon kövessék őt a jövőben.

Magyar Péter a tavaszi országjárása során felkereste Bódis patronáltjait az ózdi Hétes-telepen, és országos szintű támogatást ígért a Van Helyed módszertanának a bevezetésére, amennyiben győzne a választásokon. A Tisza Párt alelnöke még csocsózott is a hátrányos helyzetű fiatalokkal a kampánya során.

Magyar Péter az ózdi Hétes-telepre is ellátogatott

A Tisza párt frontembere borsodi körútján ejtette útba a hányatott sorsú telepet. Az utóbbi napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeket látogatott végig Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke. Miskolc, Tokaj és Sátoraljaújhely után pénteken Encsen, Kazincbarcikán is választási gyűlést tartott, majd a nap végén Ózdra látogatott, ahol a hányatott sorsú Hétes-telepet is útba ejtette, meglátogatva a Bódis Kriszta által képviselt Van Helyed Alapítvány oktatási helyszínét is.

Hasonló élményekről egyébként többen beszámoltak, és már sokan bojkottálják az ATV műsorait. Így tett korábban Tamás Gáspár Miklós, Hadházy Ákos, de Vásárhelyi Mária is, még jóval azelőtt, hogy Magyar Péter faképnél hagyta a csatorna műsorát. Ők akkor döntöttek így, amikor a Klubrádió elvett frekvenciáját az ATV cégcsoportja megpályázta, és azóta a Spirit FM szól a 92,9-es budapesti frekvencián.

Fotó: Bódis Kriszta – public Facebook-oldal

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek