Mikor lesz ennek vége? – Bódis Kriszta jegyzete

Megosztás

Bódis Kriszta író, dokumentumfilmes és pszichológus, a Kemény vaj, az Artista és a Carlo Párizsban című regények szerzője, és a Van Helyed Alapítvány megteremtője.

Azon gondolkodtam, hogy milyen sokan vannak ma az országban, akik a rendszerváltás óta egyre csak becsapva és cserbenhagyva érzik magukat. Sokan vagyunk, akik tűrtünk, keményen dolgoztunk és reménykedtünk, hogy ami a szemünk előtt zajlik, annak van valami értelme, jó célok elérése, az egész ország minden lakójának egyaránt valamilyen előrelépést fog jelenteni.

Aztán már nem csak dolgoztunk és vártunk türelmesen, hanem félni is kezdtünk, mi lesz, ha még azt a kicsit is elveszik tőlünk, amink van, amiért megdolgoztunk, ha kinyitjuk a szánkat és számom kérjük a “hatalmasokat”, hol van az a rengeteg minden jó, amit ígértek, csak azért ígértek, hogy újra és újra higgyünk nekik, bizalmat szavazzunk nekik, miközben ők annyira meggazdagodnak rajtunk, hogy már nem is titkolják el, jobb, ha félünk, mert könnyedén el tudnak taposni, és csak az kap alamizsnát, aki lehajtott fejjel gályázik tovább.

Rengeteg kreativitást, tetterőt, innovációt akadályoz az, hogy a hazájukért, a másik emberért tenni akarók nem kapnak lehetőséget, hiába bizonyítottak már. Ha nem valamelyik politikai, hatalmi elit kiszolgálói, akkor örüljenek, hogy még egyáltalán csinálhatnak valamit.

Mikor lesz ennek vége?

Ne feledjük, az élet nem szavazástól szavazásig tart!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek