Elgördült az utolsó akadály: indul az Avas Szálló felújítása

Megosztás

Hosszú évek óta esedékes volt az egykor patinás épület felújítása, amikor a Mathias Corvinus Collegium (MCC) megvásárolta a miskolci Avas Szállót és megkezdődhetett a felújítás. Habár az állagmegóvási kivitelezési munkák tavaly megtörténtek, de még bőven volna teendő.

Az eddigi jogi akadályok elhárultak, így folytatódhat a szálló rendbetétele, többek között erről döntöttek a csütörtöki közgyűlésen.

Kéri Zoltán ingatlangazdálkodási igazgató ismertette azt az előterjesztést a csütörtöki közgyűlésen, mely szerint az ingatlanon elvégzendő jelentős fejlesztés megvalósítása az alapítvány tulajdonában lévő projektcégen keresztül történne meg, tekintettel arra, hogy ilyen módon biztosítható a fejlesztés hatékony megvalósítása, illetve azt követően az ingatlanon létrejövő létesítmény megfelelő üzemeltetése. Tehát meg kell szüntetni a társasház jelleget és úgy kell bejegyezni az ingatlant, hogy aztán apportként átruházható legyen a projektcégbe. 

A véleményező bizottságok támogatták az előterjesztést.

Az épület (korábban Korona Szálló) 1894-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, jelentős szerepet töltött be a város idegenforgalmában és vendéglátásában. 1987-ben bezárták, és bár több tulajdonosváltás történt, a szállót sokáig nem újították fel.

Kiemelt fotó: Horváth Péter

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek