Csodálatos történet az emberségről a miskolci belváros egyik pizzériájából

Megosztás

Embertársaink szerencsétlenül jártak autójukkal rosszkor, rossz helyen. Ennek köszönhetően azonban megismerhették az igazi miskolci emberségességet a vendéglátóipari egységnek köszönhetően. Ez is Borsod!

Egy lerobbant autó Miskolc belvárosában, a javítással kétségbeesetten és hiába próbálkozó polgártársaink és a hihetetlenül emberséges Pizza, Kávé, Világbéke nevű belvárosi étkezde és kávézó a történet főszereplői. Kiss Hajnalka tette közkinccsé ezt a szívmelengető történetet, ami a borzalmas estéjükbe egy hatalmas mosolyt is varázsolt. Megéri, hogy sajtónyilvánosságot kapjon.

Hajnalka szerette volna nagyon pozitív élményét megosztani velünk. Szombat este lerobbant az autójuk Miskolc belvárosában. Az esélytelenek nyugalmával telefonáltak, hátha találnak valakit, aki ránéz az autóra, hogy mi a bibi. Már kb 2 órája kínlódtak, próbáltak bele életet lehelni, de semmi. Ekkor eszükbe jutott, hogy vacsorázni is kéne. Este 21:00 volt már. Ekkor néztek körül, milyen lehetőségeik vannak erre itt, hiszen nem idevalósiak.

Ekkor bukkantak rá a Pizza, Kávé, Világbéke nevű helyre. Hajnalka hívta, elmondta, hogy jártak, közben pedig rendeltek. Olyan kedvességet és segítőkész hozzáállást tapasztaltak, ami a mai világban ritka. Van-e szükségük például takaróra, teára esetleg szállásra, mivel mondta, hogy valószínűleg kocsiban alvás lesz az éjszakai program. Bő egy óra múlva meg is érkezett a rendelésük, valószínűleg az autós esemény miatt lehetett pici csúszás.

Legnagyobb meglepetésükre, a rendelést ajándékba kapták, nem kellett kifizetni. Ekkora emberiséggel mostanában nem találkoztak. Szóval itt is szeretnék megköszönni (telefonban már megtették) a nem mellesleg isteni finom vacsorát, de igazából maga a gesztus százszor jobban esett. Ha legközelebb arra járnak, személyesen is szeretnék megköszönni. “Minden jót és további sok vendéget kívánunk” – zárta sorait Hajnalka

Mi is csak elismeréssel tudunk adózni a rendkívül emberséges hozzáállást látva a miskolci hely előtt, a történet pedig megérdemelten terjed futótűzként az interneten. Nem halt még ki az emberség és a jóindulat a miskolciakból.

„Volt elég problémájuk, ha ennyivel is hozzá tudok járulni, hogy segíthessek, akkor miért ne tenném? Alapvetően én is autók körül mozgok, ez a hobbim. Voltam már én is ilyen helyzetben, aztán úgy voltam vele, hogy ez biztos nagyon jól esne neki, nekem meg semmibe nem kerül (idézőjelben).”A Világbékében dolgozik már negyedik éve, nagyon sok apartmannal, szálláshellyel foglalkozó ismerőse van, így tudott volna keríteni egyet. Azonban se a szállásra se javításban segítségre, se takaróra, se forró teára nem tartottak igényt, csupán egy vacsorára. Nyilván nem az anyagiakról szólt a dolog, csak azt gondolta jól esne nekik ez a gesztus. Annak ellenére, hogy szorult helyzetben voltak maga a beszélgetés is jó hangulatban zajlott –mesélte el Majoros Levente, a Pizza Kávé Világbéke étterem üzletvezetője.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek